annonse

Flere skred i fjellene – to personer til sykehus

Skredet skjedde i Sætertinden ved Kongsvik.
Skredet skjedde i Sætertinden ved Kongsvik.:

Et skred skjedde ved Sætertind søndag formiddag. Et annet i Mefjordbotn i Troms, et tredje i Bjørnådalen på Grytøya.

Hilde Jørgensen

Skredet ved Sætertind ble utløst av et turfølge på tre personer, den ene ble ført med et stykke nedover oppå skredet. Det er ingen personskader, opplyser politiet.

Skredet var anslagsvis 200 m bredt, 100 m langt, i retning nordøst for toppen.

Tre skigåere ble tatt av snøras ved fjellet Keipen like ved Mefjordbotn søndag ettermiddag. Det var åtte personer i turfølget.

- Alle er gjort rede for, men en person er skadet. Et ambulansehelikopter er rekvirert til området for å hente den skadde og bringe personen til sykehuset i Tromsø, melder politiet.

Vedkommende er alvorlig skadet, men stabil, sier Per Christian Johansen, kommunikasjonsrådgiver ved UNN til avisa Nordlys.

Seinere søndag ettermiddag ved 17-tiden rykket nødetater og frivillige mannskaper ut til Grytøya etter melding om snøras i Bjørnådalen, ovenfor fergeleiet. Ambulansehelikopter og Seaking er på vei til stedet.

En person ble tatt av raset, og ved 18-tiden ble den skredtatte,en mann i 20 årene, funnet og gravd frem i snømassene nede ved enden av skredet. Vedkommende ble gravd frem av turkameraten. Da ambulansepersonell ankom stedet kort tid etterpå, ble det igangsatt hjerte- og lungeredning, sier operasjonsleder ved Troms politidistrikt, Morten Augensen til nrk

Personen ble ført med Seaking til universitetssykehuset i Tromsø, men livet stod ikke til å redde. 

annonse