annonse

Flere tatt i trafikken enn før

Politiet er mer på veiene i sommer.
Politiet er mer på veiene i sommer.: (Foto: Tor Johannes Jensen)

NYHETER: Flere blir tatt i trafikken, men det er likevel ikke verre enn fjoråret.

Hilde Jørgensen

UP i Nordland, Troms og Finnmark har i 2018 prioritert fartskontroller i større grad enn tidligere. Dette vises også i form av resultatene for sommeren 2018 sammenlignet med 2017.

Det er en økning på fartsovertredelser, førerkortbeslag og flere rusa førere er tatt. 

Av tallene framgår det at  det var 4414 fartsovertredelser  i juni og juli 2018 mot  3221 i 2017.   Førerkortbeslag fart/adferd  var i 2018 262 og 223 i 2017. Antall rusførere som er tatt disse to månedene er 73 i år og 59 i fjor.               

 

– Til tross for økningen kan vi ikke konkludere med at det er verre tilstander på veien nå i 2018 sammenlignet med 2017. Vår økning i antall kontrolltimer knyttet til fart tilskrives i stor grad økningen i antall fartsovertredelser. Det er fortsatt slik at de aller fleste ferdes i trafikken med en adferd det står respekt av. Likevel er det for mange som kjører for fort. Vi har avslørt flere i dobbel hastighet av det tillatte - og vel så det - innenfor alle fartsgrensene, skriver Geir Harald Martinsen som er distriktsleder for utrykningspolitiet.Flere media har etterspurt resultatene etter vår kontrollaktivitet sommeren 2018 – dvs juni og juli.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på blv.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse