annonse

Flybussen av veien, men alle rakk flyet

Av veien
Av veien: Flybussen lå godt utafor veien, og var ikke til hinder for trafikken. (Foto: Marianne Birkeland)

En flybuss har kjørt av veien i området Sæter/Hårvika i Tjeldsundet. Boreal Travel fikset erstatningsbuss så fort at alle passasjerene rakk flyet.

Sverre Idar Lakså

En flybuss med kurs for Evenes kjørte fredag ettermiddag av veien i Hårvika i Tjeldsundet. 

– Den ligger i området Sæter/Hårvika. Det var full snøstorm på stedet, så det var bare såvidt vi så bussen. Vi ble obs på ulykka mest fordi det sto en del biler på stedet, forteller Bladet Vesterålens journalist, Svein Rist.

Han sier værforholdene på stedet var svært krevende.

– Det er nesten ikke sikt i området, det er full snøstorm der, forklarte Rist rundt klokka 17 fredag ettermiddag.

Fra operasjonssentralen til Nordland politidistrikt får vi opplyst at det ikke skal være snakk om personskader i forbindelse med utforkjøringa.

– Vi fikk tips fra en forbipasserende. Vi har også vært i kontakt med bussjåføren, som jobber med å skaffe erstatningsbuss. Ellers forstår vi det sånn at alle passasjerer har det bra, og at ny buss er på vei, sier Kai Eriksen ved Nordland politidistrikt.

Han sier politiet ikke kommer til å gjøre noe med saka, siden bussen verken er til hinder for trafikken og siden det ikke er personskader.

– Folkene på stedet har full kontroll, så da gjør ikke vi noe, sier Eriksen.

Daglig leder i Boreal Travel, Mathias Højsgaard opplyser til Bladet Vesterålen at ny buss svært raskt ble skaffet til veie, slik at alle passasjerene kom seg til Evenes, der de rakk flyet.

– Ellers venter vi på berging av bussen, men med de rådende værforhold vet vi ikke når det blir. Vi kjenner ikke til skadene på bussen, men det viktigste er at passasjerene og sjåføren er uskadd, og at alle rakk flyet, sier Højsgaard til Bladet Vesterålen.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på blv.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse