annonse

Fornøyd og glad for aktivitetsanlegget

: Casper Monsen-Abelseth, Markus Repstad og Phillip Haugstvedt foran gapahuken som nylig er ferdig. (Foto: Hilde Jørgensen)
: Flotte akemuligheter i anlegget. (Foto: )
: Rød snor på åpningen av Storhaugen aktivitetsanlegg i Sigerfjord. Mona Sandvoll fra Sortland kommune var til stede. (Foto: Innsendt)

SORTLAND: Storhaugen aktivitetsanlegg er blitt et stort og fint anlegg i Sigerfjord. Sist søndag ble det åpnet.

Hilde Jørgensen

– Her er det flott og fantastisk, og det er artig å være her å leke. Vi kan låne akebrett her om man ikke har selv, sa Phillip Haugstvedt, som sammen med Casper Monsen–Abelseth og Markus Repstad var med på åpningsfesten og lekte der lenge etterpå.

– Vi kan grille her, og vi er her mye sammen med skolen, sa Markus.

– På vinteren slår lysene seg på i bakken og på sommeren er det mulig å sykle på sykkelstien, la Markus til.

– Og så er det sitteplass i skogen der oppe, pekte Phillip.

Påbegynt i 2015

Aktivitetsanlegget har vært brukt i to år, mens den nye gapahuken er ferdigstilt nå. Den er laget på dugnad av tre entreprenører i Sigerfjord. Det er Sigerfjord IL som har kjøpt tomta, noen få hundre meter fra skolen mot nord, og de har laget og formet til for ulike aktiviteter, Arbeidet startet i 2015, og idrettslaget har fått 250.000 kroner i tippemidler.

– Det har vi klart oss med, men det er store potensialer for å lage til for mer aktiviteter her. En natursti og slikt, sier Torill Monsen -Abelseth.

– Det er blitt et fantastisk flott anlegg, med fin utsikt, og det kan brukes av alle, legger hun til.

På åpningsfesten var Mona Sandvoll fra Sortland kommune, hun hadde med seg appelsiner og kvikklunsj til de cirka 25 frammøtte. Hun hadde også med seg et gavekort på 1.000 kroner.

– Vi har lyst å lage et orienteringskart over anlegget. Fra før av har vi kompasser og poster, med et kart kan det bli ei fin orienteringsløype på sommerstid, sier Monsen-Abelseth.

annonse