annonse

Første fundament ferdig

: Brubygginga over Selneselva i Sortland. (Foto: Tomas Rolland, Statens Vegvesen)

Statens Vegvesen melder at vi må påregne å vente på brubygginga på FV820 over Selneselva nord i Sortland fram til i slutten av oktober. Sålen til første brufundament er nå ferdig støpt.

Mareno Leonhardsen

Den 17 meter lange og 13 m brede ny-brua ventes å stå ferdig i løpet av oktober. Statens vegvesen er byggherre og leder dette arbeidet på vegne av fylkeskommunen, og det er Bulldozer Maskinlag AS som er entreprenør på denne jobben.

Arbeidet startet med å lage ei midlertidig bru i nedkant av vegen, hvor trafikken kan passere i puljer mens det bygges. Deretter ble den gamle brua revet, og nå er entreprenøren godt i gang med fundament nummer to på den nye brua.

Den nye brua støpes i betong og får ei felles bruplate for kjøreveg og gang- og sykkelveg.

Viktig med god trafikkavvikling

Siden denne delen av FV820 ligger rett utenfor Sortland er den mye trafikkert, både av kjøretøy og av myke trafikanter. Det er derfor viktig med god trafikkavvikling. I hele anleggstida går biltrafikken på ei midlertidig bru i nedkant av den gamle brua, mens myke trafikanter benytter den gamle gang- og sykkelbrua på motsatt side av veien. For å gi entreprenøren litt mer plass, er gangbrua flyttet ti meter lenger unna.

Trafikken forbi anleggsstedet er lysregulert i begge retninger, med fartsgrense 30 km/t, og skal du kjøre forbi her må du beregne litt ventetid, heter det i ei pressemelding.

Nordland fylkeskommune finansierer prosjektet.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på blv.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse