annonse

Fortsatt svak prisutvikling på mat

: Direktør for Virke dagligvare, Ingvill Størksen. (Foto: )

Tall fra SSB viser at matprisene fortsatt stiger mindre enn prisene generelt. De siste 12 månedene har konsumprisindeksen økt med 1,9 prosent, mens matvareprisene kun har økt med 1,2 prosent.

  • Pressemelding

– Matvareprisene har sunket tre måneder på rad, så det var som forventet at de justerte seg noe opp fra mai til juni, sier Ingvill Størksen, direktør for Virke dagligvare i ei pressemelding.

Prisene på mat og drikke går normalt noe ned i tilbudsperioder som før jul, påske og skolestart, og justerer seg igjen resten av året.

– Det er vanlig at matvareprisene går noe opp i juni. Samtidig er det helt uvanlig med en så lang periode med nedgang i matvareprisene som vi har sett tidligere i år. Oppgangen vi ser nå er dermed helt som forventet, fortsetter Størksen.

I løpet av de siste 12 månedene er konsumprisindeksen økt med 0,7 prosentpoeng mer enn matvareprisene.

– Prisutviklingen på mat og drikke er svak sammenlignet med den generelle prisutviklingen på varer og tjenester. Konkurransen mellom dagligvarekjedene holder prisene nede, avslutter Størksen.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på blv.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse