annonse

Friluftslivets dag i Kvæfjord

Fornøyd
Fornøyd: Arrangementets primus motor og hovedansvarlig, Mildrid Fagerli, var god fornøyd med oppslutningen om Friluftslivets dag 2018 ved skytterhuset. (Foto: Jostein Eldevik)
God fart
God fart: Hedda Eiren Jakobsen i fint driv med taubanen. – Dette har jeg gjort mange ganger før, sier hun. (Foto: Jostein Eldevik)
Fløyte
Fløyte: Roger Elde viser barna hvordan man lager en seljefløyte. (Foto: Jostein Eldevik)
På tur
På tur: Ida Kristine Horsevik fra Olaåsen gård kunne ta barna med på en tur med hest og vogn. (Foto: Jostein Eldevik)
Liv og røre
Liv og røre: Rundt omkring i området rundt skytterhuset var det mange ulike aktiviteter som både barn og voksne ble oppfordret å være med på. (Foto: Jostein Eldevik)

Kvæfjords ildsjel nummer en, Mildrid Fagerli, kunne for 28. gang ønske mellom 200 og 300 mennesker velkommen til Friluftslivets dag ved skytterhuset i Kvæfjord.

  • Jostein Eldevik

Hun kunne fortelle at da idretts-skolen ble startet for 28 år siden var det et mål å avspeile årstidene i aktivitetene. Den gang var det orienteringsløp og forskjellige aktiviteter tilknyttet naturen ved skytterhuset og på Surnåsen. Etter hvert har tilbudene blitt mere omfattende, og det har blitt flere medhjelpere. Folk har vært veldig positiv og stilt opp for å hjelpe til, og du føler at de som kommer på Friluftslivets dag trives og har det bra, sier hun. Hun gir også honnør til de som har vært med og sponset dette arrangementet.

– Til dette arrangementet er det mange ting som skal ordnes og det er mange detaljer som skal på plass. Derfor kan det bli ekstra mye arbeid i sluttfasen av arrangementet, og mye blir å kvile på to til tre personer, da er det greit å være pensjonist, sier Madrid Fagerli.

Været i år har vært ideelt for barna som hele tiden er i aktivitet. For de voksne som ikke er så aktiv, og kanskje synes det tidvis kunne bli noe kaldt, var det mulig å få gratis pinnebrød, varme pølser, kaffe, kaker og nydelig rabarbrasuppe som Kvæfjord Sanitetsforening kunne bidra med. De som tok turen opp på Surnåsen ble overrasket med sjokolade.

Til årets arrangement var det blant annet disse aktiviteter: Taubane, klatretau, lassokasting, spikring med forrest mulige slag, «90 centimeteren», rygg mot vegg, ball på boks, presisjonskasting med lodd i snor, hesteridning, hest og vogn for de minste, kasting av ball på bokser, ringspill, skranke, balanse på brett, spann-holding, ball i bøtte, lage seljefløyte og orientering.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på blv.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse