annonse

– Går det greit med dokker?

Small talk
Small talk: Maria synger nydelig og «Christer er kjempeflink til å spille gitar og sånne tangenter». Ja, det sa hun selv, Maria. (Foto: Idar Ovesen)
Med farmor
Med farmor: Maria Solheim satte pris på å ha farmor Gunnlaug Solheim som tilhører på konserten. (Foto: Idar Ovesen)

HADSEL: Javisst, Maria, går det greit! Ingen kan klage på en slik konsert, vel.

Idar Ovesen


Maria Solheim synger vakrere enn aldri før. Sammen med Christer Slaaen på gitar og tangenter holdt hun en minneverdig konsert i Melbu kirke tirsdag kveld.

– Jeg lurer på om jeg skal være litt frampå, og få dere til å synge med?

Maria kan kunsten med småprat mellom numrene, og det underfundige er stadig på lur.

– Dere er ikke akkurat kommet til en rockekonsert, sa hun etter å ha fortalt om sitt ønske om å være med i et band da hun 15 år gammel begynte  å skrive og synge.

Emelie

Men med seg til å synge på nydelige, lett sommerslentrende «Emelie» fikk Maria ei godt besatt Melbu kirke. Flere slektninger var møtt fram, også hennes farmor Gunnlaug Solheim. For Maria fra Øksnes var jo nesten heime på Melbu.

Og hun kommer også til Sortland jazzfestival – med band – i september. Men før det, bare om et par uker, skal Maria og Christer holde konsert i Nyksund.

Om Maria er kjent for sin heller vare vokal, viste hun også andre takter i avslutningsnummeret «The River», i partier med skikkelig volum på stemmebåndene.

Hvor skummelt det kan være

– Den sangen handler om hvor skummelt det kan være å være nært et menneske, men hvor viktig det også er, fortalte hun forut.

Selvsagt ble det ekstranummer, og siden Maria var i ei vakker kirke, syntes hun det kunne passe med ei salme til avslutning. «Jeg er i Herrens hender» sang hun så vakkert, at farmor reiste seg  og omfavnet henne etterpå.

Det var også et vakkert øyeblikk, og ei vakker avslutning.
 

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på blv.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse