annonse

Garanterer læreplass

Tomas Norvoll
Tomas Norvoll: (Foto: Tor Johannes Jensen)

Da samfunnskontrakten i år skulle fornyes, nektet NHO Nordland å være med.

– På vegne av ungdommene i Nordland er jeg svært skuffet. Men ungdommen skal likevel garanteres læreplass, sier fylkesrådsleder Tomas Norvoll.

Samfunnskontrakten er en avtale mellom de store aktørene i nærings- og arbeidslivet; Nordland fylkeskommune, KS Nordland, NAV Nordland, LO Nordland, Fylkesmannen i Nordland, og – fram til nå – NHO Nordland. Målet er blant annet å øke gjennomføringen av videregående opplæring.

– Den aller viktigste faktoren for at vi har hatt for lav gjennomføring, er mangelen på læreplasser. Derfor er det egentlig ganske dramatisk når NHO Nordland nekter å være med på denne dugnaden for å få opp gjennomføringen. Til tross for at NHO er imot, skal vi gi alle ungdommene retten til å fullføre utdanningen de har startet, argumenterer fylkesrådsleder Tomas Norvoll (Ap). (Pressemelding)

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på blv.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse