annonse

Gir fire nye arbeidsplasser

I skipperstolen
I skipperstolen: Andreas Nilsen blir skipper på et skift, og gleder seg til å komme i arbeid med nyanskaffelsen. (Foto: Mareno Leonhardsen)
Klar til dyst
Klar til dyst: Storøy ved kai i Holmen.
Vinsja
Vinsja: Eidsfjord Sjøfarms nybygg Storøy. Per Magnus Martinussen, Andreas Nilsen, Are Aarberg og Robin Ingebrigtsen. (Foto: Mareno Leonhardsen)
15.000 tonn

Eidsfjord Sjøfarm kom onsdag fra verftet med nyanskaffelsen Storøy, en servicebåt il 30 millioner. – Vi bemanner den med to skift. Dette innebærer ytterligere fire nye arbeidsplasser, sier daglig leder Roger Simonsen.

Mareno Leonhardsen

Båten skal først og fremst operere ved selskapets anlegg i Vesterålen og Senja, i hovedsak med tyngre oppgaver som ankerhåndtering, inspeksjoner og notvasking.

På brua er det klargjort plass med skjermer for piloten som skal betjene de fjernstyrte undervannsfarkostene ROV og notvaskemaskin FNC, som båten er utstyrt med.

Ny arbeidsform

– Dette er en helt ny måte å drive på for oss, hvor vi får utnyttet fartøyet og døgnets timer, med et mannskap som er spesialister på sine oppgaver. De som bemanner båten nå har tilsammen 50 – 60 års erfaring i oppdrettsnæringa, sier produksjonsleder Rolf Arne Reinholdtsen.

– Vår litt mindre båt, Eidsfjord, blir flyttet til den daglige drifta i Nord-Troms, men Storøy vil arbeide også der, ved behov.

Klar til dyst
Klar til dyst: Storøy ved kai i Holmen. Foto: -

I tillegg til et fast mannskap har selskapet ekstra lugar i Storøy som gjør at selskapets fire lærlinger kan få en del av opplæringa om bord i servicebåten.

Grovt verktøy

Aluminiumsbygget er en 15 m lang katamaran – dermed ikke særlig lenger enn en sjark. Men alt annet er betydelig større: Den er 10,4 m bred og utstyrt med hovedkran på 65 tonnmeter og rekkevidde 20,5 meter, hjelpekran på 23,5 tonnmeter. Den har 32 tonns vinsj og spesialutstyr for håndtering av ankere, nøter og fortøyningsutstyr. Rederiet har valgt stor vekt på løsninger som gir sikkerhet og komfort for mannskapet: Et romslig rorhus med pentry og sittegruppe, stort dekkshus med alle bekvemmeligheter.

Vinsja
Vinsja: Eidsfjord Sjøfarms nybygg Storøy. Per Magnus Martinussen, Andreas Nilsen, Are Aarberg og Robin Ingebrigtsen. Foto: Mareno Leonhardsen

Smart trapp

De to hovedmotorene yter 450hk hver ved 1800 o/min. Det er bygd trapp i skutesida for enkel adkomst til merd-ring under arbeidet.

Dette er femte nybygg verftet i Grovfjord bygger for Eidsfjord Sjøfarm..

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på blv.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.annonse

annonse

annonse