annonse

Gjenåpner Arresten: Trine vil fengsle deg

: Trine Horn er ansatt som daglig leder for Arresten, som åpner dørene igjen i midten av november. (Foto: Fredrik Sørensen)
: – Vi skal ta Arresten tilbake til røttene, sier Trine Horn. (Foto: Fredrik Sørensen)
: For tiden pågår ombygging av lokalet. Den gamle bryggeri-delen skal tas i bruk som restaurant. (Foto: Fredrik Sørensen)

ANDØY: I februar stengte spisestedet Arresten dørene på Andenes. I november blir det gjenåpning. – Vi skal ta Arresten tilbake til røttene, sier Trine Horn, som er ansatt som daglig leder.

Fredrik Sørensen

Den forrige eieren, Broham AS, ble slått konkurs i februar. Etter det har dørene til Arresten vært stengt.

Men nå vil Trine Horn igjen fengsle andværinger og tilreisende i Arresten, som så dagens lys for første gang tilbake i 2010. Selskapet A. H. Event AS, med Andreas Haugen i spissen, har nemlig kjøpt Arresten, og Horn er ansatt som daglig leder.

– Det Andreas gjør for stedet er helt fantastisk. Det står virkelig respekt av det. Han er en stor Andøy-patriot, som brenner for utvikling her, sier Horn.

Tilbake til røttene

For tiden er det full aktivitet i det ærverdige bygget.

– Ja, det pågår ombygging. Vi totalrenoverer lokalet, sier Horn.

Restauranten får helt nytt kjøkken. Det kommer også ny, adskilt vaskeavdeling. Bryggeri-delen tas dessuten i bruk som restaurant. Dermed økes kapasiteten.

Arresten har vært drevet med flere ulike konsepter siden starten i 2010.

– Men selv om vi totalrenoverer beholder vi den koselige stilen. Og konseptet vi skal kjøre er temmelig likt slik Arresten ble drevet i starten, av Wanja Bordewich og Tommy Jensen. Det blir kortreist mat, og lokale råvarer så langt det lar seg gjøre. Blant annet skal vi satse stort på fisk, sier Horn.

Kokk fra Plaza

Hun gleder seg over at Arresten har gjort et skikkelig varp hva angår ansettelse av kokk. Det har seg nemlig slik at eier Andreas Haugen har en nevø som er soussjef ved Radisson Plaza i Oslo.

– Han heter Egil Walentin Haugen, og er en eventyrlysten kar. Nå setter han kursen nordover for å ta del i prosjektet vårt. Det er jeg veldig glad for. Han vil sette standarden for gode matopplevelser på Arresten, sier Horn.

Hun lover gode åpningstider, samt satsing på både god vin og øl.

– I helgene vil vi ha åpent så lenge vi får tillatelse. Det skal være mulig å kose seg på Arresten slik som før, smiler Horn.

Med sannsynlig åpning i midten av november rekker Arresten julebordsesongen.

– Vi vil også ha åpent i jula, for fastboende og julegjester, sier Horn.

– Vi skal også hente artister og trubadurer hit med jevne mellomrom, slik at vi kan tilby live-konserter. Vi vil ha et levende sted, og har flere idéer, smiler hun.