annonse

Grete flytter heim

Kommer heim
Kommer heim: Grete Ellingsen ble i statsråd fredag gitt avskjed i nåde fra sin stilling som statssekretær i Kommunal- og moderniseringsdepartementet. (Foto: Inger Merete Elven)

SORTLAND: 27. oktober har Grete Ellingsen siste arbeidsdag som statssekretær. – Jeg vil heim til familien, sier Ellingsen til Bladet Vesterålen.

Morten Berg-Hansen

Hun informerte både statsråd Jan Tore Sanner (H) og statsminister Erna Solberg (H) om ønsket om å flytte heim kort tid etter valget.

– For meg er dette et verdivalg. Som ukependler får man ikke delta i familielivet på samme måte som ellers, og det er noe jeg har savnet de to årene jeg har vært statssekretær i Kommunal- og moderniseringsdepartementet, sier Ellingsen.

Hun sier hun har hatt fantastiske år som statssekretær.

– Jeg har hatt to fantastiske sjefer i Solberg og Sanner. Jeg har hatt spennende oppgaver og har hatt nok av utfordringer å ta tak i. Men jeg har over tid kjent at jeg har lyst til å komme nærmere familien.

Hektiske år

Ellingsen sier de siste seks-sju årene har vært hektiske. Først var hun ordførerkandidat i en valgkamp, deretter fire år som ordfører, før hun fikk tilbud om å bli statssekretær etter valgnederlaget i Sortland i 2015.

– Hva skal du gjøre nå?

– Jeg har jo i utgangspunktet ei stilling i Mattilsynet, som jurist. Den jobben har jeg permisjon fra, og det er lenge siden jeg hadde den jobben. Men jeg er i dialog med Mattilsynet om framtida, og den jobben skal jeg i utgangspunktet tilbake til, sier Ellingsen.

Hun er imidlertid blitt kontaktet av andre, som ønsker å benytte seg av Ellingsens kompetanse og erfaring.

Jobbtilbud

– Jeg har allerede fått flere henvendelser og tilbud, og noen av dem vil jeg se nærmere på i tiden som kommer. Jeg er også blitt anmodet om å søke på stillinger. Hvilke det er, vil nok snart bli kjent, sier hun.

Ellingsen sier hun vil bruke tid på å vurdere eventuelle tilbud, og sier både arbeidssituasjonen og hensynet til familien vil være viktige i vurderingen.

Kommunepolitikk

– Du har permisjon fra ditt verv som kommunestyrerepresentant i Sortland. Er det duket for et comeback i lokalpolitikken?

– Det har gått i ett ganske lenge nå, og jeg har knapt hatt tid til å tenke over alt jeg har opplevd disse årene. Det mest meningsfulle har nok vært å være ordfører i Sortland, med nærheten til alle menneskene. Å være statssekretær har gitt meg mest faglig. Nå har jeg lyst til å komme heim, og vil bruke litt tid til å tenke meg om.

– Hva skjer om du får tilbud om en statsrådpost?

– Jeg vet at man aldri skal si aldri, men akkurat nå gleder jeg meg til å komme heim, sier Grete Ellingsen.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på blv.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.annonse

annonse

annonse