annonse

Hålogalandsveien som planlagt

Forventet
Forventet: Regionvegsjef Torbjørn Naimak sier planlegginga av Hålogalandsveien går som forventet. (Foto: Inger Merete Elven)

SORTLAND/KVÆFJORD/LØDINGEN: Planlegginga av den nye veien mellom Sortland og Evenes går som forventet – selv om prosjektet ikke er nevnt i forslaget til statsbudsett for 2018.

Morten Berg-Hansen

– Det var ikke forventet midler til Hålogalandsveien på dette budsjettet, sier regionvegsjef Torbjørn Naimak til Bladet Vesterålen.

– Vi er ennå i en forberedende fase, og forberedelsene fortsetter i 2017 og 2018. Så langt har vi fått vedtatt reguleringsplanen, og nå fortsetter vi arbeidet med finansieringa av prosjektet, sier Naimak.

Han sier det blant annet skal framlegges en sak om innkreving av bompenger, før prosjektet vil settes i gang.

– Oppstart av prosjektet er mer aktuelt på statsbudsjettet for 2019 eller 2020, sier Naimak.

Allerede fredag denne uken legger Statens vegvesen fra forslag til hvilke prosjekter som skal prioriteres i perioden fra 2018 til 2023.

– Dette skal i sin tur behandles av fylkeskommunene, og vil få betydning for veginvesteringene i tiden som kommer, sier Naimak.

Han sier forslaget til statsbudsjett legger opp til et fortsatt høgt nivå på veginvesteringene i nord i året som kommer.

– Vi snakker om investeringer på 3,6-3,7 milliarder kroner inkludert bompenger, og det er et høyt nivå. Nå går mesteparten av dette til å fullføre større prosjekter som Hålogalandsbrua og mye går til fullføring av E6 Helgeland, sier Naimak.annonse

annonse

annonse