annonse

– Håper vi kommer høyere opp

: Ordfører Tove Mette Bjørkmo (Ap) ser for seg et fortsatt rød-grønt samarbeid etter valget. (Foto: Inger Merete Elven)

Arbeiderpartiet går kraftig tilbake i Sortland når snaue 60 prosent av stemmene er talt opp. – Jeg håper vi kommer høyere opp når stemmene fra sentrum er talt opp, sier ordfører Tove Mette Bjørkmo.

Sverre Idar Lakså

Det er en knusende seier til den rødgrønne fløya i Sortland, ser vi på de foreløpige resultatene fra Rødt, SV, Ap og Sp.

For Arbeiderpartiet isolert er det imidlertid en stor tilbakegang i oppslutning sammenlignet med forrige kommunevalg. Med 16,2 prosent av stemmene når 59,4 prosent av stemmene er talt opp, går partiet 12,7 prosentpoeng tilbake.

– Dette er for dårlig, og det er bare å håpe at det tar seg opp når sentrum er ferdig talt opp. Likevel er det grunn til å glede seg over et solid rødgrønt flertall, sier ordfører Tove Mette Bjørkmo til Bladet Vesterålen.

– Det er ingen tvil om at det er en Senterparti-vind over landet, og den har slått kraftig ut her i Sortland også, sier Bjørkmo.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på blv.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse