annonse

– Har plukket ut noen steder vi skal lete

: Prisvinner André Reinholdtsen i midten, på venstre side Håvard Hamansen Wallstad og på høyre side Odd Ivar Hjellbakk i Jobzone. (Foto: Sverre Idar Lakså)

SORTLAND: André Reinholdtsen fikk fredag overrakt blomster og en sjekk på 100.000 kroner etter at han ble stemt fram som vinner av årets Raushetspris, en pris som deles ut av Jobzone. – Pengene skal brukes til søk med ROV, og vi har noen konkrete steder hvor vi skal leite i år, sier Reinholdtsen.

Sverre Idar Lakså

– Det ble kniving inn mot slutten mellom André og en annen person, forteller Håvard Hamansen Wallstad om avstemminga, der Reinholdtsen til slutt fikk flest stemmer.

Reinholdtsen vant først den lokale Raushetsprisen, og gikk videre derfra til den nasjonale konkurransen. I fjor sommer leitet han sammen med en del andre i flere uker etter Truls Johansen, som forsvant på havet utenfor Tindsøya i Øksnes vestbygd.

– I år var det enormt mange stemmer, og det ble skikkelig kniving om førsteplassen helt mot slutten, men til slutt vant André med et knepent flertall av stemmene, forteller Wallstad.

Har en plan

– Vi har funnet fram til en del konkrete punkt hvor vi skal leite i år. De er plukket ut på bakgrunn av det som politiet har avdekket under etterforskninga, og sammensatt med det som er kommet fram i forklaringene, forteller Reinholdtsen.

Han vil ikke gå inn på hva konkret som er kommet fram, men sier det er en del avvik mellom forklaringer og etterforskning som gjør at han og de han leiter sammen med har plukket seg ut en del konkrete områder hvor de skal leite aller først.

– Det er områder hvor vi ikke har leita før, men som vi nå skjønner kan være interessante å få et bilde av, forklarer Reinholdtsen.

Han sier pengene kommer godt med.

– Det er klart det koster å leite, det skal leies inn utstyr, båtene skal ha drivstoff også videre. Det blir fort utgifter, sier han.

Han sier også at som følge av oppmerksomheta som saka på ny har fått takket være denne avstemminga, så har det kommet inn nye gaver til minnefondet som ble opprettet i fjor nesten umiddelbart etter Truls Johansen forsvant på havet.

Reinholdtsen sier han også har blitt kontaktet av mange personer som har villet hjelpe.

– Det er helt utrolig, og det var slik det ballet på seg. Etter vi hadde leita en dag, så ringte det ei dame som sa at hun ved hjelp av evnene sine kunne fortelle oss hvor vi burde leite. Det gjorde at vi tenkte oss om, og kom fram til steder hvor vi burde leite mer. Slik ballet det på seg, og en dag ble til ei uke også videre, forteller Reinholdtsen.

Han sier at dersom alle disse med spesielle evner hadde hatt økonomiske motiv med å tipse, så hadde han lagt på telefonen med en gang.

– De ønsker bare å hjelpe til, og ingen av dem har spurt etter betaling. Da skylder vi dem i det minste å høre etter, sier Reinholdtsen.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på blv.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse