annonse

Hedda og Andrine fikk stipend

Fikk stipend
Fikk stipend: Andrine Erika Elvenes og Hedda Regine Holstad Dyrnes fikk både diplom, blomster og sjekk fra ordfører Tove Mette Bjørkmo. (Foto: Sverre Idar Lakså)

SORTLAND: Sortland kommune delte ut kultur- og idrettstipend i kommunestyret til to jenter. – De er forbilder for mange, sa ordfører Tove Mette Bjørkmo da hun delte ut prisen.

Hilde Jørgensen

Hedda Regine Holstad Dyrnes og Andrine Erika Elvenes fikk 7.500 kroner hver i tillegg et diplom som er utformet av kunstner Siri Tollefsen.

Til ny cellokasse

Hedda Regine Holstad Dyrnes (17) som har spilt cello i 11 år, vil bruke stipendet til ny cellokasse og til dekning av utgifter i forbindelse med samlingene for Unge musikere i Tromsø.

Hun går nå andre året på musikklinja ved Sortland videregående skole. Hun spiller blant annet i Sortland strykeorkester. Lofoten og Vesterålen orkesterforening, Norsk ungdomssymfoniorkester og i tillegg er hun kommet inn på det nasjonale utviklingsprogrammet Unge Musikere i Tromsø.

Til skirenn

Andrine Erika Elvenes (17) går langrenn og representerer Sortland og omegn skiklubb. Hun deltar fra i år som juniorløper. Hun skal delta på flere stevner i år, blant annet NM i sprint for juniorer i Holmenkollen og NM i normaldistanser for juniorer på Steinkjer. Hun er eneste junior i skiklubben, og sier selv i søknaden at hun vil være til inspirasjon for yngre skiløpere.

Hun vil at stipendet skal gå il dekning av de mange reisene til renn som hun skal delta på.

Ambassadører

Styret for Kulturfabrikken Sortland KF tildeler Kultur- og idrettsstipendet annet hvert år. De vurderer begge kandidatene til stipendet som fine ambassadører for Sortland. Det er lagt vekt på at begge vært aktive i sine greiner i mange år, samt at de har bemerket seg utover landsdelen.

– De er positive forbilder for andre unge som holder på med eller ønsker å satse på musikk og idrett, mener styret.

annonse