annonse

Hekla Stålstrenga til ÅrsteinØYA

Hekla Stålstrenga er klar for ÅrsteinØYA
Hekla Stålstrenga er klar for ÅrsteinØYA: (Arkiv (Foto: Innsendt)

Søndag kveld ble første band til ÅrsteinØYA sluppet.

Fredrik Sørensen

Festivalen arrangeres i midten av juli.

– Vi er stolte av å presentere selveste Hekla Stålstrenga, opplyser arrangørene i ei pressemelding.

Hekla Stålstrenga gir ut sitt sjuende album 22.februar. Plata har fått tittelen «Elske og Ære» og i den forbindelse drar de på lanseringsturné over hele landet.

Bandet er kjent for sin særegne blanding av folkemusikk, viser og pop – og har etter hvert pådratt seg flere sanger som har gått inn i den norske visekanonen.

– Sanger som Har du Fyr, Folketonen, Vise ved Vintersolkverv og Siste Sang er musikk mange har et forhold til. Nå kommer bandet altså med ny musikk og allerede har singlene fra plata gjort seg bemerket med å få mye spilletid på NRK P1, skriver arrangørene av ÅrsteinØYA i pressemeldinga.

Konsertene med Hekla Stålstrenga er kjent for energi, tilstedeværelse og dyp musikalitet blandet med humor, spilleglede og særdeles kompetente musikanter.

– Bandet består av noen av landets mest markante musikere på sine respektive instrument. Noe som gjør at alle medlemmene er svært ettertraktet når andre artister ønsker seg musikalske partnere i sine prosjekt, melder festivalarrangørene i pressemeldinga.

Tittelen «Elske og ære» er en av sangene på plata, skrevet av Ragnhild Furebotten. Furebotten har som vanlig stått bak mange av melodiene til bandet.

– Nytt for dette albumet er at både Furebotten, Nymo Trulsen og Bruvoll leverer fra seg, ikke bare melodier - men også egne tekster. I tillegg har blant andre Ola Bremnes, Helge Stangnes, Malvin Skulbru, Geir Vildgren og Ronny Trælvik levert tekster til plata, går det fram.

Arrangørene av ÅrsteinØYA kan for øvrig opplyse at billettsalget går så det suser, selv før artistslipp.

– Så her er det bare å sikre seg billett snarest, lyder oppfordringa.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på blv.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse