Nyheter

Her får Lillian seg en overraskelse

Her får Lillian seg en overraskelse

HADSEL: Det var sjøslag på Hennes og for først gang skulle også årets innlending kåres.

– Hun er alltid hjelpsom og gir service med stor s, fortalte Liss-Berith Bakkeli, leder i bygdas lokalutvalg.

Den hun snakket om var Lillian Kornbakk, som driver butikken Møysalbua på Hennes, til stor glede for folk som bor på Innlandet.

Selvfølgelig var Lillian i full jobb på butikken, for på sommerstid og spesielt i dagene rundt Sjøslaget er det mye folk både på Hennes og i butikken. En litt forfjamset butikkdriver ble kalt fram, og mistet nesten både munn og mæle da Liss-Berith overrakte blomster og fine ord.

Se dette bildet i full størrelse
Idar Ovesen - Sjøslaget Lillian fikk blomster overrakt av Liss-Berith Bakkeli, leder av Innlandet lokalutvalg.

Sjøslaget: Lillian fikk blomster overrakt av Liss-Berith Bakkeli, leder av Innlandet lokalutvalg.Foto: Idar Ovesen

Etter å ha kommet seg litt i all forfjamselen og takket så mye, sier Kornbakk at hun så gjerne skulle hatt June (Nikolaisen, jour.anm.) med seg. Hun jobber også på butikken, og gjør en stor innsats.

– Ei stor ære

Til Bladet Vesterålen sier Lillian at hun setter stor pris på utnevnelsen, og ser det som ei stor ære. Da er hun selvsagt på plass i butikken igjen, der dagen er svært travel og køen av kunder lang.

Det var ikke bare årets innlending det skulle gjøres stas på. Annichen Olsen, leder i UL fram, hadde ikke mindre enn 126.000 kroner hun skulle «gi bort» på vegne av den oppløste friluftsforeninga. I tur og orden ble representanter for Innlandet kirkeforening, Kvitnes bygdeforening og UL Fram kalt fram, og de fikk hver den nette sum av 42.000 kroner. Det var svært gledelig, synes Odd Høines, som tok imot på vegne av Kvitnes bygdeforening.

Se dette bildet i full størrelse
Idar Ovesen - Sjøslaget Annichen Olsen hadde gleden av å overrekke pengegaver til Innlandet kirkeforening, Kvitnes bygdeforening og UL Fram, tatt imot av Anna Hanssen, Odd Høines og Karl Erik Johnsen.

Sjøslaget: Annichen Olsen hadde gleden av å overrekke pengegaver til Innlandet kirkeforening, Kvitnes bygdeforening og UL Fram, tatt imot av Anna Hanssen, Odd Høines og Karl Erik Johnsen.Foto: Idar Ovesen

Se dette bildet i full størrelse
Idar Ovesen - Sjøslaget Sola dukket jo opp, og måtte bli med på en selfie!

Sjøslaget: Sola dukket jo opp, og måtte bli med på en selfie!Foto: Idar Ovesen

– Vi gjør stor dugnad på huset, så pengene kommer godt med, og bygda tilgode, sier han.

Lykkehjulet snurret

Det var mange som trakk til årets sjøslag selv om sola holdt seg vekke på lørdag. Lykkehjulet snurret, og vips så hadde feriegjestene William Singh (4,5) og søskene Sigrid (5) og Aksel Bolstad (( på søndag) sikret seg premier.

Idar Ovesen - Lykke på lykkehjulet F.v. William Singh (4,5), Aksel Bolstad (8 på søndag) og Sigrid Bolstad (5) vant premier.

Lykke på lykkehjulet: F.v. William Singh (4,5), Aksel Bolstad (8 på søndag) og Sigrid Bolstad (5) vant premier.Foto: Idar Ovesen

– Det er fint å være her, sier Aksel, som bor på Hamar, og som har vært ute og fisket på Lonkanfjorden under oppholdet på Innlandet.

– Fikk du noe fisk?

– Ja, tre stykker! En stor sei og en stor torsk, og en liten torsk!

Snakk om lykke på Hennes!