annonse

Høken best i Blåbyhallen

I angrep
I angrep: Høken presset hardt på i 1. omgang. (Foto: Inger Merete Elven)

SORTLAND: Gjestene fra Andøy var kvassest i 1. omgang, i 5. divisjonsoppgjøret mot mikslaget Varg/Sortland 2. Men hjemmelaget spilte seg mer inn i kampen etter pause.

Inger Merete Elven

Det var en forholdsvis jevn åpning på oppgjøret i Blåbyhallen mandag, men Høken fikk fort et lite overtak både i spill og sjanser. 

Etter 20 minutter fikk Høken sin første scoring annulert på grunn av offside. Men gjestene fortsatte å presse på, og i det 29. minutt lyktes Chaiyuth Bråten med å få ballen i kassa bak Varg/Sortland 2-målvakten. 

Hjemmelaget ble etter dette presset hardt bakover på egen banehalvdel, og Høken var i denne perioden nærmere 0-2 enn vertskapet var ei utligning. 

Vegard Heggland fikk en stor mulighet for Varg/Sortland 2, men satte ballen utenfor. Det kom også noen flere farlige sjanser for hjemmelaget like før pausesignalet gikk, men før 2. omgang beholdt Høken 1-0-ledelsen.

2. omgang var ikke gammel før Tord Simensen, en av Høkens tre debutanter i kampen, la på til 0-2. Og i det 53. minutt økte Tobias Ellingsen Høken-ledelsen til 3-0, på et litt heldig langskudd som var innom stolpen.

Da trodde nok de fleste at kampen var kjørt. Men Varg/Sortland 2 spilte seg mer inn i den mot slutten, og kom til flere gode målsjanser. Samtidig åpnet dette rom for kontringer. 

I det 70. minutt fikk hjemmelaget en fortjent redusering ut fra spill og sjanser. Det var Robert Sollie Liland som satte inn reduseringa til 1-3. 

I sluttminuttet ble Høken tildelt frispark like utenfor 16-meteren, etter skubbing inne i feltet. Keeper reddet skuddet, men Høken ved Carl Martin Hatlestad var på returen. Sluttresultatet ble dermed 1-4 til gjestene. 

annonse