annonse

Hun blir direktør for oljevern- og miljøsenteret

Blir sjef:
Blir sjef: Ann-Helen Ernstsen. (Foto: presse)

HADSEL: Ann-Helen Ernstsen blir direktør for oljevern- og miljøsenteret i Lofoten/Vesterålen.

Idar Ovesen

– Oljevern- og miljøsenteret i Lofoten/Vesterålen skal bli et ledende nasjonalt kompetansemiljø innenfor arbeidet med oljevern og marin plastforsøpling. Med Ann-Helen Ernstsen som direktør får senteret en leder som har svært gode forutsetninger for å utvikle og lede senteret i ønsket retning, sier samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen i ei pressemelding.

Allsidig maritim bakgrunn

Havnesjef Ann-Helen Ernstsen har en allsidig maritim erfaringsbakgrunn innen sikkerhet, oljevern og beredskap.

– Hun har lederegenskaper, faglig kunnskap og relasjonsferdigheter som gir et godt grunnlag for å lede senteret, sier Solvik-Olsen.  

Master

Ernstsen er 46 år og kommer fra en fiskerfamilie. Hun har utdanning som høyskoleingeniør i maskin og marinteknikk, og hun har senere bygd på sin formalkompetanse med blant annet Maritim arktisk kompetanse og en Master in Technology and Safety in the High North fra Universitetet i Tromsø.

Ernstsen startet tidlig eget firma med salg av konsulenttjenester, hun har hatt flere stillinger i Nordland fylkeskommune og vært ansatt i Kystverket Beredskap som overingeniør ved logistikk og teknologiseksjonen. De siste fire årene har Ernstsen vært havnesjef i Vestvågøy kommune.

Stillingen er ei åremålsstilling på seks år. 

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på blv.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse