annonse

Hurra for Hurtigruta!

Hurra for Hurtigruta
Hurra for Hurtigruta: Nora (f.v.), Tuva, Hege, Else og Tarjei tar imot MS Richard With med flagg. (Foto: Idar Ovesen)
Folkeliv
Folkeliv: Godt oppmøte på kaia. (Foto: Idar Ovesen)
NRK på plass:
NRK på plass: Sten Magne Engen blir intervjuet av sommervikar Sunniva Skarsvåg fra Sandnes. (Foto: Idar Ovesen)
Tatt godt imot.
Tatt godt imot.: Turister på land på Stokmarknes. (Foto: Idar Ovesen)
Entusiasme
Entusiasme: Hurtigruta er vel verdt ei feiring. (Foto: Idar Ovesen)
Ferdig matros:
Ferdig matros: Isak E. Hals skal ta fagskolen som styrmann, og kan absolutt tenke seg en framtidig jobb på Hurtigruta. (Foto: Idar Ovesen)
Folkeliv
Folkeliv: Mange hadde samlet seg på kaia da Hurtigruta la til. (Foto: Idar Ovesen)

HADSEL: Ei flaggpryda MS Richard With la til kai på Stokmarknes i strålende sol, og ble tatt imot med norske flagg og folkeliv på bursdagen for Hurtigruta.

Idar Ovesen

125-årsdagen kunne neppe vært mer vellykket værmessig sett, og riktig mange benyttet anledninga til å møte fram på kaia. Et tips vil være rundt tre hundre mennesker.

Hege Rørvik står klar med sønn Tarjei og datter Tuva, deres  farmor Else Bjørge Nilsen på besøk fra Sandefjord og deres niese Nora Bjørge Heide fra Leirsund. De har alle flagg i handa, og smiler om kapp med sola.

– Ja, vi skal feire Hurtigruta og være med til Svolvær, sier de, og forteller at de rett som det er reiser med skipet.

– Jeg liker Hurtigruta så godt, sier Else, som ikke minst er begeistra for naturen i nord. Ekstra flott er det jo at det ble sånn knallvær på jubileumsferden.

Vært med flere turer

– Jeg har vært med flere turer med Hurtigruta. Det er artig å være innom forskjellige steder, og så liker jeg at det er romslig og veldig fint, sier Else.

Hurtigruta lå litt ekstra til kai i Nesset, og mange benytta anledninga til å få seg kaffe og kake ombord. Også Isak Eivindsønn Hals, som nettopp er ferdig matroslæring ombord på MS Midnatsol. Nå bærer det til Tromsø og fagskole som styrmann på Isak.

– Bestefar kaptein ombord

– Bestefar var kaptein ombord på denne, forteller Isak om Fredrik Hals. Selv kan han godt tenke seg en framtid fast jobb på Hurtigruta.

– Absolutt. Jeg har trivdes veldig godt i lærlingetida. Og så er det artig at folk møter opp på en dag som denne, smiler Isak, som syntes det var god kake som ble servert ombord på MS Richard With. Og, ja det var ingen plasttallerkener eller plastskjeer å se, for nå skal Hurtigruta være plastfri.

– Et godt eksempel, synes Isak E. Hals.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på blv.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse