annonse

Hurtigruten Svalbard med turist-hurtigbåt

: De første bildene av den elektriske katamaranen MS Bard, som fra 2020 skal seile fra Longyearbyen som en del av Hurtigruten Svalbard. Katamaranene bygges av Brim Explorer. (Foto: Hurtigruten)

Hurtigruten introduserer elektriske, stillegående og utslippsfrie katamaraner for å gi turister på Svalbard grønnere, miljøvennlige opplevelser.

Mareno Leonhardsen

Hurtigruten har funnet en samarbeidspartner i selskapet Brim, som de deler lidenskapen for havet med.

– Brims visjon om å endre måten folk får oppleve Arktis på matcher perfekt Hurtigrutens ambisjoner for grønnere og mer bærekraftig reiseliv, sier Hurtigrutens konsernsjef Daniel Skjeldam i ei pressemelding.

Katamaranene er under bygging i Norge. De får store batteripakker, grønn teknologi og er spesialbygd for å utforske polare farvann. De fleksible skipene kan lades nærmest i hvilken som helst havn, og kan operere på batterier i ti timer i ti knop.

Katamaranen får navnet MS Bard, skal settes i drift fra våren 2020 og skal seile spektakulære dagsturer til steder som Barentsburg, Pyramiden og unike naturperler, med Longyearbyen som base, heter det i pressemeldinga.

En gimmick turistene blir introdusert for blir visning av livet undervanns fra medbrakte droner, både på katamaraner og selskapets explorer-skip.

annonse