Nyheter

– Hva er oppskrifta, Stein?

– Hva er oppskrifta, Stein?

HADSEL: Baker Stein Magnussen (78) på Melbu har holdt det gående i 55 år. Det fortjener oppmerksomhet, synes ordfører Siv Dagny Aasvik.

– Hva er oppskrifta, Stein? spør ordfører Aasvik på et overraskelsesbesøk sammen med næringssjef Daniel Sowe, og med en stor blomsterbukett til jubilanten.

– Jeg har ei god helse, forteller 78-åringen. Han stiller han på jobb klokka to hver natt, og han har heller ingen planer om å trappe ned, sier han.

– Lørdag, også

– Ja hver dag, lørdag også, sier Magnussen, som i alle år har trivdes med verket sitt.
Den døgnrytmen hadde knapt passet ordføreren, som bekjenner seg som B-menneske.

Magnussen startet opp med bakeri på Melbu i 1964, og i dag har virksomheta også utsalg på Stokmarknes og Sortland. Tidligere var det også en filial i Svolvær.

Men heime er det kona Frøydis som styrer med maten.

– Hun er flinkere enn meg, smiler Stein, og får de øvrige med seg.

Vet hva de skal ha

Men det går gjetord om bakervarene til Magnussen, og kundene skal ha både napoleonskake, wienerbrød og mere til.

– Noen bare nikker «jeg skal ha det» i retning sjokoladebollene, forteller Stein til stor munterhet.

Selv er bakeren glad i kaker, og sier at en alltid skal avslutte et måltid med ei kake.

Han har ikke tall på hvor mange ungdommer som har vært innom bedriften, men det er mange. Ordføreren spør så hva som må til for at ungdom kan få innpass i en bakers verden.

– Må være morgenfugl

– Da må du være morgenfugl, fastslår morgenfuglen, som tidligere var en ivrig fotballspiller.

Han stiller på hver heimekamp Melbo spiller, og gir to marsipankaker til klubben hver gang.
Så der gleder også Magnussens Bakeri – både spillere og publikum.

– Jeg må bare si meg imponert, sier ordfører Aasvik.