annonse

Hyttedrøm i Sørfjorden på skjermen

Følger byggearbeidet
Følger byggearbeidet: Trond Fenes i KA Karlsen Bygg AS, programleder i Norge Rundt Stian Sjursen Takle og NRK-fotograf Dag Harald Andersen. (Foto: Hilde Jørgensen)
: Hyttegrenda har fått ei ny bru over elva i forbindelse med hyttebygginga, og erstatter ei gammel som var for svak for lasten. (Foto: )
: Hytta leveres i ferdige elementer. (Foto: )
: Sissel Kristiansen og Mats Torbjørnsen i KA Karlsen Bygg AS varmer seg ved grillen der det også serveres mat under innspillinga. – Det er spennende med besøk. Det er ikke hver dag NRK er på besøk, sier Torbjørnsen. (Foto: )

SORTLAND: Går det an å få ei hytte under tak på én dag, og at det hele kommer på fjernsynet?

Hilde Jørgensen

Det er mulig, iallfall var Norge Rundt og filmet hyttebygging på rekordtid i Sørfjorden. Programmet sendes førstkommende fredag til vanlig tid, og da får man svaret om det lar seg gjøre.

– Vår fotograf fra Lødingen Tim Wassmo er opptatt av nordmenns hyttedrøm, og hadde en idé om det lot seg gjøre å sette opp ei hytte på en dag, forteller programleder for Norge Rundt, Stian Sjursen Takle.

Han var tilstede innerst i Sørfjorden tirsdag, der det ble filmet kontinuerlig fra start og fram til svaret forestår om de klarer å bli ferdig til fristen.

– Vi vet ikke om det er mulig å gjøre det, men kanskje, vi håper det. Men vi har ikke akkurat været med oss, spesielt siden det er noe vind, sier Trond Fenes i KA Karlsen Bygg AS, som bygger hytta.

Han sier det er tilfeldig at det ble bygging i hyttegrenda Sørfjorden, men at han synes det er bra at Vesterålen blir vist fram på denne måten.

– Og vi vil vise fram naturen i Vesterålen, legger programlederen til.

Elementer laget på rekordtid

Hytta av typen Saltdalshytter blir bygd til en kunde, Tom Inge Andersen, og blir reist på ei branntomt der det har stått ei hytte tidligere.

Hytta settes opp av elementer som ble bygd i Saltdalen onsdag og halve torsdag i forrige uke og så kjørt nordover torsdag ettermiddag. Sist lørdag ble det laget grunnmur.

Byggebedriften måtte også lage ei bru over ei elv for å komme fram med lasta.

– Den skal hyttefolket få, pluss at de får mye PR for området, sier Fenes, som det nok også vil dryppe på i så henseende.

Hytta, som er på 80 kvadrat og har hems, og som bygges av fire snekkere, skulle bygges om tre uker.

– Arbeidet ble framskyndet da vi ble kontaktet om å være med på dette, og den vil stå helt ferdig i slutten av august, sier Fenes.

Han synes hyttesalget generelt går veldig bra, firmaet har nå 15 hytter i ordre i Vesterålen og Lofoten.

– Mange av dem bygges av folk som bor sørpå, sier han.

En tredjedel fra Sørfjorden

Selve sendingen går fra Sørfjorden og hyttebyggingen.

– Vi kom hit mandag og drar tilbake tirsdag, onsdag lager vi programmet, sier Takle, som også kan by på innslag om et valpekull som ble unnfanget i Finnmarksløpet, om en tursti på Sørlandet. Et kaffebrenneri får vi også høre om samt historien til et silkeflagg som har vært siden krigen i Oslo.

– Vi skal vise ti minutter, vel en tredjedel av programmet fra Sørfjorden og resten av de 24 minuttene på de andre reportasjene, sier Takle.

– Det er jo utrolig å møte folk som har denne hyttedrømmen, at folk i Norge har en drøm om at dette har jeg lyst til. Og Fenes skaper den for folk, det vil jeg formidle pluss at det er en spenning om hytta kommer under tak på én dag, sier Takle.

Han har ikke vært i Vesterålen tidligere, men programmet i sin lange fartstid har sendt reportasjer fra regionen.

– Jeg var i Nyksund i går, og med nysnøen og naturen er det en opplevelse å være her, selv om jeg har reist fra finværet med 30 varmegrader i Bergen. Jeg vil få fram været og den fine naturen her i programmet, sier Takle.

Og da er det bare å benke seg foran skjermen fredag kveld, for spennende lokalt stoff blir det iallfall.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på blv.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse