annonse

I fengsel for trusler

tingrett.jpg
Slår Vesterålen tingrett fast. (illustrasjonsfoto) (Foto: Inger Merete Elven)

ØKSNES: En øksnesværing i 20-årene må i fengsel for å ha framsatt trusler.

Morten Berg-Hansen

Mannen er i Vesterålen tingrett dømt for to tilfeller av trusler.

Den ene trusselen ble framsatt mot politiet, som var tilkalt fordi mannen skulle ha opptrådt truende mot familiemedlemmer. Da politiet ankom skal han ha holdt en kniv i handa mens han kom løpende ned ei trapp mot politiet. Samtidig skal han ha gjort det klart at politiet ikke var velkomne, og at han hadde invitert dem med på slåsskamp. Trusslen ble av politiet som konkret, og de to betjentene opplevde også situasjonen som dramatisk.

Den andre trusselen erkjente tiltalte ikke straffskyld for. Mannen erkjente at han hadde truet med å sette fyr på boligen sin, men hevdet at dette bare var en trussel mot seg selv – ikke andre. Men trusselen ble framsatt per sms til en annen person, og denne ble redd både for tiltalte og for naboer, og retten domfeller mannen også på dette punktet.

Tingretten er kommet til at fengsel i 40 dager er passende straff for mannen.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på blv.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse