annonse

I god rute med målerne

Ta kontakt
Ta kontakt: Karen-Sofie Nicolaysen i Vesterålskraft Nett oppfordrer hytteeiere som ikke har avtale om målermontering til å ta kontakt. Her sammen med prosjektleder for målerskiftet Ola Pedersen og Magnus Hjelle i Vesterålskraft – med fire generasjoner målere. (Foto: Mareno Leonhardsen)

Vesterålskraft er i god rute med byttet til nye strømmålere, og prøver spesielt å få skiftet i fritidshus nå.

Mareno Leonhardsen

– En del har avtalt bytte mens de er her på ferie. Akkurat nå prøver vi å få skiftet på hyttene, eksempelvis i Øksnes Vestbygd.

I Sortland nærmer det seg slutten, der omtrent 89 prosent av husstandene har fått skiftet, forteller leder for måler og avregning, Karen-Sofie Nicolaysen til Bladet Vesterålen.

– I Bø har vi skiftet drøyt halvparten, mens i Øksnes er vi akkurat kommet i gang.

– Stort sett går byttene bra. Folk er velvillige og gjør avtaler for å få skiftet når det passer dem best, som i Øksnes nå. Et knippe har allerede avtalt bytte når de kommer heim på ferie. De som ikke allerede har slik avtale, må gjerne ta kontakt, sier Nicolaysen.

– Hvordan ligger det an med alle som ikke ville ha ny måler?

– I overkant av tretti personer har levert legeerklæring og ønsker ikke å få av de nye målerne.

– I tillegg er vi i dialog med noen som er avventende til montering, og som vi har forsøkt å forklare at de har hatt tilsvarende måler siden 2003. Og ytterligere noen har bestemt seg for at de ikke vil ha de nye målerne.

– Vi ønsker å få innført de nye målerne, fordi det er lettvint, både for kunden og for oss. Med disse kan alt foregå automatisk. De gamle målerne må heretter leses av manuelt, og det innebærer et merarbeid for selskapene som myndighetene har åpnet for å gebyrbelegge.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på blv.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse