annonse

Ingen midler til Andenes havn

: Regjeringa har valgt å ikke bevilge midler til oppstart av det store havneprosjektet på Andenes i statsbudsjettet for 2018. Ordfører Jonni Solsvik er skuffet. (Foto: Fredrik Sørensen)

ANDØY: Andøy-ordfører Jonni Solsvik (H) forventet at det skulle komme ei startbevilgning til storprosjektet i Andenes havn i statsbudsjettet for 2018. Det gjorde det ikke. – Jeg er overrasket og skuffet, sier Solsvik til Bladet Vesterålen.

Fredrik Sørensen

Som Bladet Vesterålen tidligere har omtalt ble det store havneprosjektet på Andenes fremskyndet da Nasjonal Transportplan (NTP) ble vedtatt på Stortinget tidligere i år.

Det er satt av 470 millioner kroner til prosjektet. Første del av bevilgningen skal komme i perioden 2018 til 2023 – mens andre og siste del skal komme i perioden 2024 til 2029.

Andøy-ordfører Jonni Solsvik hadde ei klar forventning om at startbevilgninga til prosjektet skulle komme i statsbudsjettet for 2018. Det har imidlertid ikke regjeringa prioritert.

– Jeg er overrasket og skuffet. Dette hadde jeg ikke ventet, sier Solsvik.

Spesielt hva angår framdriften i prosjektet anså han det som viktig at startbevilgninga kom allerede i 2018.

– Jeg vil umiddelbart ta kontakt med Kystverket for å finne ut hva dette betyr for framdriften, sier ordføreren.

Han erkjenner at Andøy kommune nå har en jobb å gjøre opp mot Stortinget.

– Det er avgjørende at vi beholder troen på prosjektet ute i markedet. Markedet hadde begynt å tvile på prosjektet før det ble framskyndet i NTP. Nå kommer ikke startbevilgninga like tidlig som vi hadde håpet, trodd og forventet, og det er som sagt skuffende, sier Solsvik.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på blv.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.annonse

annonse

annonse