annonse

– Jeg er så stolt

Vårkonsert i Myre kirke:
Vårkonsert i Myre kirke: En stolt dirigent Victoria Sovatkina ledet an i konserten. (Foto: Idar Ovesen)
Vårkonsert i Myre kirke:
Vårkonsert i Myre kirke: Victoriakoret stilte mannsterkt i Myre kirke. (Foto: Idar Ovesen)
Vårkonsert i Myre kirke
Vårkonsert i Myre kirke: Victoria Sovatkina er en energisk dirigent for både Victoriakoret og Alsvåg Blandakor. (Foto: Idar Ovesen)
Vårkonsert i Myre kirke:
Vårkonsert i Myre kirke: Sandra Dybvik (t.v.) sang solistroller under konserten. (Foto: Idar Ovesen)
Vårkonsert i Myre kirke:
Vårkonsert i Myre kirke: Korsangerne så også ut til å glede seg. (Foto: Idar Ovesen)
Vårkonsert i Myre kirke:
Vårkonsert i Myre kirke: Magnus, Sigurd, Arian, Maksim og Daniel leder an i «Barndomsminner fra Nordland». (Foto: Idar Ovesen)

ØKSNES: Dirigent Victoria Sovatkina ble nesten rørt over sine korsangeres prestasjoner på vårkonserten på Myre.

Idar Ovesen

– Jeg er så stolt av dette koret, utbrøt hun etter nok et bravurnummer, og til stor, stor begeistring fra publikum i Myre kirke.

Koret er Victoriakoret, som hun gjennom årene har tatt til «store høyder» – med et vidtfavnende stemmespenn.

Sovatkina leder også Alsvåg Blandakor, som i liket med Victoriakoret hadde egen avdeling under konserten. Avslutningsvis sang alle i lag.
 

Intrikat

Konserten ble ikke mindre interessant da Victoria mellom numrene satte oss inn i musikken og tekstene, som i programmet var oversatt både fra latinsk og russisk. Det var et temmelig intrikat repertoar sangerne begav seg inn i, og besto med glans. Applausen og begeistringa steg nærmest i takt med hvert nummer som ble framført.
 

Høydepunkt

Store russiske komponister sto også på repertoaret. Pavel Chesnokovs «Sovet prevechnij» («Rådet før evigheten») ble et formidabelt høydepunkt, med begge korene med.


Under konserten utmerket Sandra Dybvik og Staale Meløy seg i solistroller, mens de sjarmerende sangguttene Magnus, Sigurd , Arian, Maksim og Daniel kom inn og stemte i på «Barndomsminner fra Nordland». Rune Mikkelborgs trommer, Christina Schmailzls fiolin og Aleksandra Nilsen på piano var også å høre.

Nei, er det rart at Victoria var aldri så lite stolt…

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på blv.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse