annonse

Kari Bremnes fikk ærespris: – Hun er selve lyden av Nord-Norge

Prisvinner
Prisvinner: Kari Bremnes får overlevert prisen av styreleder Jan-Frode Janson i Agenda Nord-Norge. (Foto: Agenda Nord-Norge)

Kari Bremnes mottok æresprisen under årets Agenda Nord-Norge.

  • Pressemelding

480 deltakere fra politikk, akademia, næringsliv og fagbevegelse i landsdelen hedret den folkekjære artisten på konferansens første dag.

– Årets prisvinner må betegnes som selve lyden av Nord-Norge. Hun er ikke bare stor i Norge, men har gjort karriere langt utenfor våre landegrenser. Likevel – ingen vil tvile på hvor hun kommer fra. Det er bare å høre på henne, se henne og fornemme henne, sier Jan-Frode Janson, styreleder i Agenda Nord-Norge.

Selv er Kari Bremnes både stolt og glad over å få en nordnorsk ærespris.

– Denne landsdelen er en stor del av meg og jeg har en hemningsløs kjærlighet til den. Jeg elsker folkelynnet; temperamentet, kampviljen, replikkføringa, utholdenheten, rausheten, humoren, mørketida, sommernettene, kontrastene i vær, lys og landskap. Det er dessuten helt genialt å få muligheten til å gi noe videre ved hjelp av en sånn pris. Jeg har valgt et prosjekt der du får mer for pengene enn i Nord-Norge for tida, sier artisten.

Prispengene på 50.000 kroner donerer Kari Bremnes til Zulufadder. Det er en fadderorganisasjon i Sør-Afrika som ble startet av Mari Maurstad, for barn som er foreldreløse på grunn av aids.

Prisen ble overlevert under kveldsarrangementet i Mo Industripark. Et naturlig sted siden temaet for året samling er «G.U.D. og Nord-Norge – hvordan møter vi globalisering, urbanisering og digitalisering».

– Nord-Norges historie er full av stolte øyeblikk. De er skapt av mennesker og summen av øyeblikkene forteller hvem vi er. Alle bidrar vi til å skape øyeblikk, samtidig er det noen som bidrar ekstra til øyeblikk som får betydning for mange av oss. De menneskene ønsker vi å trekke fram. Og Kari Bremnes er en levendegjøring av prisens statutter, sier Janson.

Om æresprisen:

• Deles ut årlig under Agenda Nord-Norge
• Går til en som har fremmet nordnorsk stolthet, bevissthet og identitet
• Mottakere skal ha gitt store bidrag over tid, som har skapt ringvirkninger i hele landsdelen
• Tidligere vinnere av æresprisen: Arthur Arntzen (2015), Ole Henrik Magga (2016)

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på blv.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.annonse

annonse

annonse