annonse

Klare for å ta imot NRK og Lars Monsen

: Kanskje kommer Lars Monsen og NRK til å gå Dronningruta. Her fra en av tøtteturene. (Foto: Hilde Jørgensen)
: Sture Pedersen trekker fram at Bø har kort vei fra fjelltoppene og ned i fjæra, som her på Lynghaugtinden. (Foto: Jan-Helge Andersen)

ØKSNES/BØ: Ordførerne i Bø og Øksnes, Sture Pedersen og Karianne Bråthen er klare for å ta imot NRKs nye sommersatsing, Hele Norge på tur. – Vi har mye flott turterreng, og jeg er helt sikker på at å få folk til å hjelpe til med det praktiske ikke blir noe problem i det hele tatt, sier Sture Pedersen.

  • Sverre Idar B. Lakså

Før helga ble det kjent at Vesterålen er plukket ut som ett av fire områder som skal besøkes av Sommeråpent og årets minutt for minutt-satsing: Hele Norge på tur. I ei fem-timers direktesending på dagtid skal Lars Monsen sammen med lokale kjentfolk gå turer i Vesteråls-naturen, og alle som vil er velkommen til å være med. Ifølge Trond Løkke i Vesterålen Turlag er det mye som tyder på at Øksnes og Bø får besøk.

– Vi i Bø er klar

I Bø vil besøket fra NRK sammenfalle med Reginedagan, og ordfører Sture Pedersen ser for seg at det blir en skikkelig folkefest.

– Det flotte med Bø er at vi har kort avstand fra de store fjelltoppene der man kan se mot Lofoten og langt inn i Troms, og ned til flomålet. En slik tur fra fjære til fjell tror jeg kan bli flott å vise på tv-skjermen.

Han sier det er naturlig å trekke fram Guvåghytta når de snakkes om DNT.

– Uansett hva som blir bestemt så er det nok av flotte turmål i Bø, og når det kommer til Sommeråpent er det bare for NRK å velge hvor de vil ha det hen. Jeg kan garantere at bøfjerdingene stiller mannsterke, og at det blir en skikkelig fest. Godværet er selvfølgelig satt i bestilling, forsikrer Pedersen.

– En positiv overraskelse

Ordfører i Øksnes, Karianne Bråthen kjente ikke til NRKs planer før de ble offentliggjort i forrige uke. Hun ser for seg mange flotte tv-øyeblikk fra Øksnes.

– Når det gjelder turmålene vil jeg anbefale dronningruta. Det er ei perfekt blanding mellom fjelltur og vandring langs havet, og uansett om man ender opp på Stø eller i Nyksund, så vil begge steder ha de beste forutsetninger for å lage ei heidundrende Sommeråpent-program, sier Bråthen.

Hun trekker også fram at dersom NRK er villig til å ta seg en båttur, så har øyriket vest i kommunen mye flott å by på.

– Skogsøya og øyene i Øksnes vestbygd byr på flott natur og mange turer med sjøen bare et steinkast unna. Jeg tror i det hele tatt at NRK får en tøff oppgave med å velge ut turmål, sier Bråthen.

Selv liker hun godt å gå på Nonskollen i Alsvåg.

– Det er selvfølgelig fordi den ligger ganske nært der jeg bor, men det er også en fin tur som passer de fleste, også har man godt utsyn fra toppen.

Bråthen er sikker på at øksnesværingene er klare for å hjelpe til med produksjonen, og for å gå sammen med Lars Monsen.

– Uansett hvor turen legges, så er jeg sikker på at det ikke blir manko på turfølge for Lars Monsen, sier hun.

annonse