annonse

Klart for Sortlands første motbakkeløp

Merking
Merking: Roger Gullholm var denne uka ute for å merke opp løypetraséen for Ånstadblåheia Opp. (Foto: Innsendt)

SORTLAND: 2. september arrangerer Sortland Alpinklubb for første gang en konkurranse uten ski, når Ånstadblåheia Opp går av stabelen.

Inger Merete Elven

Leder i alpinklubben, Marita Svartund, kan melde om bra interesse for løpet, både fra deltakere og støttespillere i næringslivet. 

– Det har begynt å melde seg på en del. Vi har også flere bedrifter som skal være med og konkurrere.

– Så vidt vi vet, blir dette det første motbakkeløpet i Sortland kommune, sier hun.

Alpinklubben har lenge snakket om å å gjøre noe mer ut av alpinbakken i Ånstadblåheia, fordi man har en så kort skisesong til rådighet. Medlemmene i klubben vil først og fremst delta i kulissene under løpet, med løypevakter og kakebaking – blant annet.

Bred trasé

– Hvorfor egner Ånstadblåheia seg til et sånt løp?

– Det er et fjell med god mulighet til å springe flere ved siden av hverandre, fordi vi har en bred trasé i stedet for en smal sti. Også er det et overkommelig fjell på 503 meter over havet, og her blir det cirka 330 høydemeter som skal bestiges. Løpet starter nede ved billettbua og vil følge både heistraséen og selve slalåmbakken på visse plasser, forteller Svartsund.

Ved mast åtte vil løpstraséen gjør en bue til venstre rundt selve toppen. Her vil man på den øveste delen før målgang bruke veien som Sorland Entreprenør står bak til vindparkanlegget.

– Løypa vil bli gjerdet inn, slik at ingen skal være i tvil om hvor de skal løpe. Også er det kun under selve løpet at vi får benytte anleggesveien til vindparken, slik at de som vil trene i løypa før løpet må unngå å bruke veien, understreker Svartsund.

Barneløp

Det blir tidtaking for de som vil delta i konkurranseløp, men også en egen mosjonsklasse som ikke går på tid. I tillegg legger arrangøren opp til et barneløp i forkant, som går opp til mast 3, med premiering til alle. 

– Det er en klar fordel for oss om alle melder seg på så snart som mulig, og vi har satt en påmeldingsfrist til 28. august.

– Vi håper at dette kan bli en årlig happening i Sortland, og vi gleder oss veldig, sier Marita Svartsund.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på blv.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.annonse

annonse

annonse