annonse

Konkurs på Fiskebøl

Konkurs
Konkurs: Det er meldt oppbud i Bømyr Eiendom AS, som leier ut arealer og bygninger til Norlense på Fiskebøl. (Foto: Tor Johannes Jensen)

HADSEL: Bømyr Eiendom er konkurs.

Tor Johannes Jensen

Bømyr Eiendom AS på Fiskebøl leverte oppbudsbegjæring tirsdag, ifølge ei pressemelding fra styreleder Børge E. Bentsen.

Det er eiendomsselskapet som leier ut arealer og bygninger til NorLense. Konkursen vil ifølge pressemeldinga ikke svekke driften i NorLense. Utleie til NorLense overtas av nye eiere når dette kommer på plass etter bostyrets behandling, skriver styrelederen.

– Bømyr Eiendom AS vedtok i styremøte i går enstemmig å melde oppbud. Lang tids forhandlinger med SpareBank1 Nord-Norge om gjeldssanering har ikke ført fram, og styret har vurdert at det dermed ikke er grunnlag for videre drift i selskapet. For lite inntekter i forhold til stor gjeld gjør at selskapet ikke klarer å innfri sine økonomiske forpliktelser. Oppbudsbegjæringen ble levert i dag, tirsdag 12.september 2017, til Vesterålen Tingrett. Eiere og kreditorer i selskapet er informert, heter det i pressemeldinga.

Konkursen i Bømyr Eiendom er en direkte følge av redningsoperasjonen for NorLense som ble gjort i fjor. Bømyr Eiendom overtok betydelig gjeld fra NorLense uten at likviditeten ble sikret gjennom tilsvarende inntekter.

Det har vært forhandlet om gjeldssanering med bankene, og særlig SpareBank1 Nord-Norge i Tromsø som er den klart største kreditoren, uten at det har ført fram. Nå var det etter styrets mening ikke lenger forsvarlig å fortsette driften.
 
Et bostyre vil etter hvert overta driften av eiendomsselskapet, styre prosessen med salg til nye eiere, og gjennomføre oppgjøret med kreditorene.

Bømyr Eiendom AS hadde et underskudd på 16,5 millioner kroner før skatt i 2016, ifølge Proff.no.

Hadsel kommune hadde en aksjepost på 8,05 prosent i selskapet, og Trollfjord Kraft hadde en aksjepost på 7,41 prosent. De to vedtok i juli i fjor å gå inn med et ansvarlig lån på 900.000 kroner til selskapet.

Aksjekapitalen i selskapet ble i januar i år satt til 269.412 kroner.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på blv.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.annonse

annonse

annonse