annonse

Korpsene løs på Stokmarknes

Musikk i sentrum:
Musikk i sentrum: Korpsene kom gjennom Markedsgata lørdag formiddag. (Foto: Idar Ovesen)
Stengte butikken:
Stengte butikken: Jeg satte lapp på døra, smiler Vigdis Ebeltoft, som måtte få med seg åpninga. Hun har for øvrig spilt med Stokmarknes musikkforening fra 1972 helt fram til i fjor. (Foto: Idar Ovesen)
Benket seg:
Benket seg: Oddmund Finnseth (f.v.), Freydis Finnseth Jensen og Ove Eirik Jenssen gleder seg over å høre mye fin korpsmusikk. (Foto: Idar Ovesen)
Stokmarknes Musikkforening:
Stokmarknes Musikkforening: Vertskorpset spiller «Old Panama». (Foto: Idar Ovesen)
Regionstevne på Stokmarknes:
Regionstevne på Stokmarknes: Litt vått ble det for musikantene. (Foto: Idar Ovesen)
Spiss på helga:
Spiss på helga: Regionstevnet setter Stokmarknes’ i musikkens tegn denne helga. (Foto: Idar Ovesen)
Stilfullt:
Stilfullt: Musikantene holder takten i sine fine uniformer. (Foto: Idar Ovesen)
Samspilt:
Samspilt: De hadde ikke øvet sammen, men Stine Sivertsen dirigerte alle korpsene i fellesnummeret «Den norkle løve». (Foto: Idar Ovesen)

HADSEL: Det skal godt gjøres å slippe unna korpstoner på Stokmarknes denne helga.

Idar Ovesen

Regionstevnet ble åpnet lørdag formiddag på torget på Stokmarknes. 15 korps spilte i lag på «Den norske løve», dirigert av Stokmarknes Musikkforenings Stine Sivertsen.

Det låt taktfast som bare det. Og de 15 korpsene vil la seg høre i løpet av helga, til glede for fastboende og besøkende. 

Styreleder for Norges Musikkorps Forbund avdeling Nord-Norge, Bjørn Inge Berg, fortok den offisielle åpninga av regionstevnet, som samler rundt 400 korpsmusikanter fra nord.

– Det er en del år siden de fleste av oss spilte i skolekorps, men det er den samme nervøsiteten, den samme stemninga, hilste Berg, som kommer fra Lofoten.

Ja, stemninga er fin, og været kunne absolutt vært verre. Lett regn og vindstille går godt an, synes folk vi pratet med, skjønt det kunne vært noen flere varmegrader i lufta.

Men korpstonene kommer til å høres uansett.

– Kos dere på stevnet, oppfordret Bjørn Inge Berg musikanter og tilhørere. Lørdag skulle det være punktkonserter rundt om på Stokmarknes.

Se bildene ved å trykke på pila til høyre på bildet.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på blv.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse