annonse

Kunngjør navn på omkomne i Troms

Skredområdet
Skredområdet: Kart over skredområdet. Den blå linja viser den vanlige ruta opp i fjellet. Det røde feltet viser skredområdet. Den grønne ringen markerer ståstedet til den i følget som varslet. (Foto: Politiet i Troms)
Savnet
Savnet: Politiet har lagt ut disse bildene av tre av de antatt omkomne. (Foto: Pressefoto - privat)

Politiet har i samråd med pårørende offentliggjort navnene på de fire som antas omkommet i rasulykka i Blåbærtinden ved Tamokdalen i Troms.

Mareno Leonhardsen

Politiet kunngjør navnene på de antatt omkomne etter skredet i Blåbærtinden Troms. Det er Mikael Sten (29), Finland; Disa Bäckström (29), Sverige; Niklas Nyman (36), Finland og André Stenfors (32), Finland.

Igjen værhindret

På grunn av værforholdene ble det ikke noen leteinnsats i Tamokdalen i mandag, Men politiet melder mandag at man tar sikte på ny aksjon i fjellet onsdag, dersom været tillater det.

Under stadig skiftende værforhold var det på forhånd meldt at letemannskapene tok sikte på å utnytte lysninger i snøbyger og spakning av vind til å rykke inn i fjellet for å merke av letepunkt i skredet. 

Søndag formiddag ga politiet opp et forsøk på å ta opp ny leting i Blåbærtind-området i Troms, på grunn av værforholdene.

Med bistand av Forsvaret meldte politiet å ha vært i lufta for å se an forholdene for leting.

– Like etter klokka elleve søndag formiddag meldte de at værforholdene igjen var for dårlige til at mannskaper kunne settes inn.

Ville prøve

Politiet i Troms meldte søndag morgen at det ville bli gjort forsøk på å fly opp til rasområdet ved Blåbærfjellet, med bistand fra 339-Skvadronen, mens det var dagslys.

– Dersom værforholdene tillater det, skal det gjøres forsøk på å posisjonere funn.

Yr.no melder at det er lette snøbyger i området og blåser frisk bris, som ventes å øke til liten kuling i ettermiddag.

Av et følge på fem unge i trettiårsalderen antas fire å ha omkommet, etter å ha beveget seg inn i skredområdet, to svenske og tre svenskfinske, ifølge svenske media.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på blv.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse