annonse

KV Svalbard bisto i fiskefusk på Svalbard

: KV Svalbard. (Foto: Forsvaret)

En estisk tråler er sist uke oppbragt av KV Svalbard og ilagt 300.000 kr i bot for å ha unnlatt å rapportere fangst.

Mareno Leonhardsen

– Båten ble stoppet for manglende rapportering av fiske i norsk territorialfarvann, forteller syssemannsførstebetjent Espen Olsen til Svalbardposten, oppbrakt av KV Svalbard, og etterforsket av Sysselmannen, sier Olsen til Svalbardposten.

Båten ble ført av en estisk kaptein, og de ble presentert et forelegg på 20.000 kroner til kapteinen og 300.000 kroner i inndraging rettet mot rederiet.

Rettssak

Dette forelegget vedtok de ikke, og saken er derfor sendt videre i rettssystemet. Foreløpig er den forhåndberammet til 6. mars neste år i Tromsø. Fartøyet var oppbragt fra onsdag til torsdag, melder Svalbardposten.

Ulovlig i nasjonalparken

Kystvakta stoppet dessuten en russisk tråler, som hadde forvillet seg inn i Sør-Spitsbergen nasjonalpark ved Bellsund. – Dette er et vernet område, forbudt for båter drevet på tungolje. For dette ble kapteinen ilagt et forelegg på 15.000 kroner, som han godtok på stedet, forteller syssemannsførstebetjent Espen Olsen til Svalbardposten.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på blv.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse