annonse

Laks på kjedemeny i India

Laks
Laks: Illustrasjonsfoto.

Varehuset i Hyderabad i India har verdens største IKEA-restaurant, der hundrevis av måltider med norsk laks skal serveres hver dag.

- Med plass til over 1.000 gjester vil det serveres så mye som 9.000 måltider om dagen, 500 av dem med norsk laks, anslår Yogi Shergill, mannen som har ledet Sjømatrådets prosjekt i India de siste to årene.

Den svenske møbelgiganten åpnet torsdag 9. august sitt første av mange planlagte varehus i India. Butikken i Hyderabad er på gigantiske 40.000 kvadratmeter.

- I et så stort marked som India er det et stort potensial for laks. Gigantkjeden planlegger 25 varehus i India over de neste årene, hvor norsk laks skal serveres i restaurantene. Det kan bety så mye som 11 millioner laksemåltid i året, sier Shergill.

For et måltid med norsk laks må man ut med rundt 50-lappen. 

- India har en raskt voksende middelklasse, og de er veldig interesserte i nye matretter og i å prøve nye ting. Tradisjonelt sett spiser ikke indere laks, men det tror jeg vil endres, og gjennom oss har vi en fantastisk arena der norsk laks kan finne veien til den indiske middelklassens matvaner, sier Shergill.

Laksen vil bli servert etter oppskrifter med sauser produsert i India. (Pressemelding)

annonse