Nyheter

Lars skjøt seg til nordnorsk mester

Lars skjøt seg til nordnorsk mester

Lars Bakkejord-Johnsen fra Bø skjøt seg til nordnorsk mester på felt i klasse eldre junior. Og hvilken dag det ble for vesterålsskytterne på Bestemorenga i Bodø, med 16 i finale! En nordnorsk mester og fire andreplasser er fasit.

Det var forholdsvis greie forhold for alle skytterne i dag, får vi opplyst fra Bodø, med litt vind på slutten av dagen for de siste som skjøt innledende og på finaleskytingene.

Best av alle på grovfelten innledende i dag, Lars Bakkejord-Johnsen (Bø), knallet til med solide 30/22 tidlig på dagen, og satte samtlige grovfeltskyttere på plass. I finalen gjorde Lars en feil: stilte feil vei på vinden, men med meget solid finaleskyting hang treffene i kanten på blinken og dermed avgjorde han klasse eldre junior til sin fordel og ble mester i klassen.

NordnorskMesterskap

Gullgutten Lars Bakkejord-Johnsen og stolt pappa Torfinn Johnsen.

I klasse 1 skjøt Helene Enoksen (Melbo) til 29/23 og ble nr 2 i klassen. Kun en liten feil på siste holdet gjorde at hun mistet seieren i år.

NNMSkyting

Paret Helene Enoksen og Jim Vikestad, begge Melbo, tok sølvplass i hver sin klasse. Klasseseieren glapp for Helene, mens Jim skjøt seg godt opp i finalen.

I klasse 2 skjøt Jim Vikestad (Melbo) 24 treff innledende, men en solid finaleskyting med 10/4 skjøt han seg opp mange plasser og endte helt opp på andreplass. Flott finaleskyting av Jim. I klasse 2 ble det også finaleplass på Tor Hugo Ekran (Tretinddalen), Elin Mortensen (Andenes), Steinar Vollan (Dverberg), Britt Elin Rabben (Bø) og Dag Rune Karlsen (Sortland).

I klasse nybegynner voksen hadde Vesterålen en deltager, Tor-Erik Mortensen (Andenes) ble nr 8 i klassen.

I klasse eldre rekrutt skjøt Henning Bakkejord-Johnsen seg til finale med 30/23. Med gode 12/8 i finalen ble det en flott 7. plass på Henning i en knallhard klasse å hevde seg i. Kevin Grav (Dverberg) skjøt seg også til finale i klasse eldre rekrutt.

KurtArneRabben

Også Kurt Arne Rabben (Bø) skjøt seg til en sølvplass i feltfinalen, med 37/3 i klasse V55

Klasse V65 er også en vanskelig klasse å hevde seg i, Will-Arne Jakobsen (Sortland) skjøt 30/19 innledende og gode 12/9 i finalen og havnet med det akkurat utenfor pallen med en finfin 4. plass. I den eldste klassen, V73, fikk Eilif Andersen (Sortland) en bom på siste holdet, men var finaleklar med 29/17. Han skjøt en meget bra finale, fikk 12/10 og endte på en fin 11. plass.

I klasse 3-5 var det Torfinn Johnsen (Bø) og Finn H Andersen (Melbo) som begge knallet til med 30/17 og inntok skive 3 og 4 i finalen. Frode Sæther (Andenes), Tor-Erik Iversen (Melbo) og Erlend Sæther (Andenes) skjøt seg også til finale med 28, 27 og 26 treff innledende. Finalen ble spennende, mens Finn ikke hadde dagen skjøt Torfinn seg til delt ledelse med 12/5 i finalen. Dermed ble det omskyting med Marius Hagfors fra Mosjøen, der begge igjen skjøt fullt hus, men Torfinn med 2 innertreff mindre og dermed en flott 2. plass i mesterskapet.

SkytterNNM

Torfinn Johnsen på pall-andreplassen nærmest.

En meget spennende dag på feltarenaen hos Bodø Østre for vesterålsskytterne, hvor mange har markert seg meget sterkt og viser meget god skyteform. I morgen er det innledende baneskyting og lagkonkurranser hvor skytterne satser på like gode resultater.