annonse

Lite plaget med været

Fra venstre
Fra venstre: Knut Emil Hanssen (skipper), Marco Tangås Lindstad (overstyrmann), Kenny Karlsen (matros), Mathias Leandersen (matros), Arne Steen (maskinist), Fred Åge Moe (opplæring overstyrmann) og Kristian Johansen (maskinlærling). (Foto: Sunniva Bornøy)
Kom for seint:
Kom for seint: Kai Tøftemo og kona kom dessverre for sent til siste anløp onsdag, men kom seg over torsdag morgen. Det ble bare et lite opphold på Andenes for natta. (Foto: Sunniva Bornøy)

ANDØY: Over en måned ut i sesongen kan skipper Knut Emil Hanssen telle på én hånd de kanselleringene de har måttet gjort som følge av dårlig vær.

  • Sunniva Bornøy

18. mai begynte ferga ”Stetind” å gå mellom Andenes og Gryllefjord på Senja. Sesongen varer helt fram til søndag 2. september, så både turister og lokalbefolkning har gode muligheter for å ta seg turen over til Senja og omegn. 

Ligget stille i to dager 

Da Bladet Vesterålen kom ned på fergekaia for å snakke med mannskapet, bøtta det ned i det de skulle fortøye for natten. 

– Ja, sier journalisten, og ser opp mot himmelen –hvordan har starten vært så langt?  

– Det har vært mye dårlig vær, så de første fjorten dagene var det heller litt dårlig. At det var tidlig i sesongen spilte nok også inn, sier Hanssen.

Han kan fortelle at de tirsdag kveld måtte kansellere siste tur fra Andenes til Gryllefjord, og første tur onsdag morgen. Ferga lå stille 15. og 16. juni på grunn av været, men ellers har det vært fullt trykk med tre anløp om dagen. 

Flere sykkelturister

Hvor mange som har benytta seg av fergetilbudet fram til nå, er enda ikke klart, siden første statistikk kommer 1. juli. 

- Men det er nå vel litt nedgang –siden vi hadde bedre vær på denne tiden i fjor, sier Hanssen om prognosene. 

På spørsmål om hvem som tar ferga, får vi et generelt, men likeså mye rett svar: 

– Det er mye tyskerta, franskmenn og italienera, sier skipperen.

Og hva kommer de med? 

– De kommer mest i bobiler, og så ser vi en fortsatt økning av sykkelturister. 

Kom for seint til ferga 

Vi møtte Kai Tøftemo fra Drammen ved fergeleiet onsdag ettermiddag. Han har sammen med kona kjørt langs hele kysten: 

– Vi har ikke vært lenger nord enn dette med bil tidligere, men i år skal vi ta ferga over til Senja, og så videre til Kvaløya og Ringvassøya.
– Vi har tatt Hurtigruta to ganger før. Så nå kjente vi at det var på tide å kunne ta med bilen og se landskapet og innlandet – og ikke bare selve kysten fra en båt, sier han. 

De dro over torsdag morgen, da de ikke rakk siste ferga onsdag ettermiddag.

Han smiler og sier:

– Vi kom dessverre fem minutter for sent. Vi ankom Andenes klokka seksten og tok oss en tur innom Spaceship Aurora. Og så hadde vi ikke rutetidene for hånda.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på blv.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse