annonse

– Litt kaldt, men veldig fint

: Guido Möller og Andreas Wittmer likte seg godt i Skipnes. (Alle (Foto: Sverre Idar Lakså)
: Anna Rørtveit og Hege Steiro var blant dem som tok imot turistene. (Foto: )
: Turistene ble kjørt med minibuss fra Sortland, før det bar over i båt i Skjerfjorden. (Foto: )
: Freddy Andreassen trives som turistvert. – Neste gang det kommer cruiseskip skal vi gjøre det samme, sier han. (Foto: )
: Tanja Steinhagen og Sabine Glassl. (Foto: )
: Guido Móller, Martina Móller, Andreas Wittmer, Ute Kezlel, Werner Schmitt og Martina Lembe-Schmitt er glad de tok sjansen på en tur til Skipnes. (Foto: )

ØKSNES: Cruiseturistene som endte opp i Skipnes lørdag hadde egentlig ikke planlagt å være med på noe, men tilbudet fra Øksnes Ribsafari var for godt å si nei til.

Sverre Idar Lakså

– Vi hadde ingenting planlagt, men da vi gikk av båten ble vi møtt av en gjeng som fortalte så varmt om dette stedet, så da måtte vi bare slå til, forteller Martina Lembe-Schmitt til Bladet Vesterålen.

Hun var blant de 24 turistene fra cruiseskipet Aidaluna som fikk tur til Øksnes Vestbygd og Skipnes lørdag. Til tross for litt grått vær var ikke temperaturen den verste, sett fra en vesterålings ståsted, men turistene fra Tyskland synes vi har det vel kaldt til sommer å være.

: Guido Móller, Martina Móller, Andreas Wittmer, Ute Kezlel, Werner Schmitt og Martina Lembe-Schmitt er glad de tok sjansen på en tur til Skipnes. Foto:

Kald sommerferie

– Det er nesten litt ironisk med en så kald sommerferie. For å si det sånn så skal det bli godt å komme tilbake til varme Tyskland, sier Werner Schmitt.

Han understreker at den lave temperaturen ikke har lagt noen demper på cruiseturen.

– Det har vært helt fantastisk, og naturen kan vi jo ikke gjøre noe med. Det er bare sånn det er, sier Schmitt.

: Turistene ble kjørt med minibuss fra Sortland, før det bar over i båt i Skjerfjorden. Foto:

Mye midnattsol

De startet i Kiel, så gikk turen til Skottland, Island, Spitsbergen, Honningsvåg, Hammerfest, Tromsø og Sortland. Siste stopp før Kiel er Bergen.

– Vi fikk ikke sett noe særlig på Nordkapp. Det var så mye skodde, men ellers har vi sett mye fin midnattsol, og ikke minst mye fin natur, sier Schmitt.

I Skipnes fikk de gå rundt og kikke seg omkring. De fleste tok turen opp til Anna-statuen på Flagghaugen.

: Tanja Steinhagen og Sabine Glassl. Foto:

Karamellost

– Vi har spist vafler også, og for første gang prøvd brunost. En så god karamellost har jeg aldri smakt før, jeg håper jeg får kjøpt med meg en før vi forlater landet, sier Martina Móller.

Det er første gangen hun er i Norge, og hun synes det er fint her.

– Her i Skipnes er det alt for ensomt til at jeg kunne tenkt meg å bo her, men det hadde passet bra med ei hytte her. At folk kommer hit i helgene og i feriene kan jeg godt forstå, sier hun.

: Freddy Andreassen trives som turistvert. – Neste gang det kommer cruiseskip skal vi gjøre det samme, sier han. Foto:

God oppslutning

Freddy Andreassen i Øksnes Ribsafari er godt fornøyd med dagen.

– Vi ble oppringt av Sortland havn. De lurte på om vi kunne tilby noe til turistene. I dag har vi kjørt noen til Sollund gård, noen til Nyksund og noen til Skipnes. Hvor mange totalt vet jeg ikke, men utover til Skipnes ble det vel 24 totalt, sier Andreassen.

Kan bli bedre

Han synes oppslutninga fra turistene er bra med tanke på at de ikke ante om tilbudet før de kom på land.

– Hadde markedsføringa ombord vært bedre hadde nok flere meldt seg på, for jeg aner ikke hvor mange turbusser som la avgårde fra Sortland i mårrest, men det var mange. Der har vi noe å jobbe med til neste anløp, sier Andreassen.

Han har bare fått gode tilbakemeldinger fra turistene.

– De har fått sett spektakulær natur og de har smakt brunost for første gang, alt det beste Norge har å tilby, sier en humrende Freddy Andreassen.

: Anna Rørtveit og Hege Steiro var blant dem som tok imot turistene. Foto:

En koselig dag

Daglig leder Hege Steiro i Fiskeværet Skipnes var fornøyd med turistbesøket.

– De har fått omvisning på hele anlegget, noen har spist vafler mens andre har spist middag. Alle virker å være i godt humør, så da kan det vel ikke bli bedre, slår Steiro fast.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på blv.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse