annonse

Lødingen-folk var mest gavmilde

: I Myre kirke ble det tent lys for mange som er spesielt i tankene på en slik dag. (Foto: Trond K. Johansen)
: Maja Berntsen, Sanna Jenssen og Thea Eivik fikk levert inn pengene. (Foto: Trond K. Johansen)
: Kirsten Opdan tok imot bøssebærerne Kine Schultz Holm, Turid Abelsen og Thea Sofie Paulsen. (Foto: Roger Vagle)
: Oddrunn Rognstad og sønnen Ådne gikk roder på Rise for klubben Ajaks. Til tross for litt uvær så de fram til å gå runden og levere pengene på Kleiva. (Foto: Roger Vagle)

Det var innbyggerne i Lødingen som var mest rause med sine gaver under innsamlingsaksjonen på søndag. Hver innbygger ga i gjennomsnitt over 76 kroner.

  • Trond K. Johansen Trond@blv.no

Det er samlet inn rundt 240 millioner kroner på landsbasis, 12,5 millioner i Nordland og 1,4 millioner kroner i Vesterålen under årets tv-aksjon.

Det er naturlig nok Sortland som kommer best ut av kommunene fordi de er flest innbyggere. Det kom inn 406.729 kroner under selve innsamlingen på Sortland.

Hadsel kommer som nummer to. Totalt ble det samlet inn 289.934 kroner i Hadsel.

Andøy kommer på tredje plass med sine 196.771 kroner, Øksnes kommer på en fjerdeplass med sine 167.680 kroner og Lødingen, med sitt beskjedne innbyggertall havnet på femteplass med 160.278 kroner. Her har innbyggerne tatt godt i og gitt mer enn dobbelt så mye som innbyggerne ellers i regionen.

Bø fikk inn 102.296 kroner og Kvæfjord 82,018 kroner.

Er kommet inn mer

Tove Rinde Johansen er koordinator for aksjonen i Øksnes. Hun forteller at det etter hennes beregning helt klart mindre enn forrige tv-aksjon. Vi ser en klar tendens i Øksnes på at næringslivet ikke stiller så godt opp som de gjorde sist, og det er kanskje et svar på innføringen av eiendomsskatt, har vi hørt.

Unni Glad i aksjonskomitéen på Sortland var skuffet over at tre roder på Sortland ikke ble dekt under TV-aksjonen.

– Vi hadde alle rodene dekt opp, men tre har altså meldt forfall og det er vi veldig skuffet over, sier Glad.

Kine Schultz Holm, Turid Abelsen og Thea Sofie Paulsen forteller om god givervilje blant de husene de besøkte. Mange brukte vipps, men det er nok noen penger i bøssa også legger de til. Ellers var det flere som ikke åpnet opp selv om det helt klart var tydelig at det var folk hjemme, sier de.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på blv.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse