annonse

Luftbåren gapahuk til Kjerringstranda

Gjør kalrt
Gjør kalrt: Bård Meløe i Vesterålens Friluftsråd, Petter Gulbrandsen lastemann på helikoptret og pilot Haakon Morstad. Her pakker de materialene på Straume grusbane. (Foto: Bjørnar Hansen)
: Snart lander vi på grusbanen på Straume. (Foto: Bjørnar Hansen)
Vikan
Vikan: Flott utsikt på tilbaketuren! (Foto: Bjørnar Hansen)
: Helikoptret på tur fra grusbanen på Straume til Kjerringstranda med byggesettet til gapahuken. (Foto: )
: Lastemann Petter Gulbrandsen justerer vekta på helikoptret før flight til Kjerringstranda. (Foto: Bjørnar Hansen)
: Noen av søppelsekkene på Kjeringstranda som helikoptret tar i retur. (Foto: Bjørnar Hansen)
Helikopteret landet trygt og godt på Kjerringstranda. (Fra venstra)
Helikopteret landet trygt og godt på Kjerringstranda. (Fra venstra): Petter Gulbrandsen i Heliteam, landbrukssjef Tor Andersen og fotograf Bjørnar Hansen. (Foto: Haakon Morstad)

BØ: Materialer til en gapahuk ble fraktet med helikopter til Kjerringstranda i Bø, og søppel ble tatt med tilbake.

  • Bjørnar Hansen

– Nå er det transport av gapahuken til Kjerringstranda som er målet i dag, pluss at i retur tar vi med strandsøpla etter en stor ryddedugnad på den fine stranda, sa Bård Meløe i Vesterålen Friluftsråd, ved helikopteret klar til avgang sist fredag.

– Det er en kombinasjon av samarbeid med Vesterålens Friluftsråd, Bø kommune, Renovest, ungdomsskolen med flere, så det er mange som er innvolvert i dette, lar han til.

Førstkommende onsdag kommer byggfagelevene ut til stranda og skal sette sammen byggesettet, og den skal stå ferdig torsdag. Neste helg er gapahuken klar til bruk.

– Det blir spennende, sa en smilende Meløe.

– Vi har funnet en plass som har utsikt og som tar unna for den verste nordavinden, så vi håper at det kan bli en attraksjon. Det er plass til åtte personer og det går an og overnatte i den.

Gapahuken er arkitekt-tegnet, og Jæren Friluftsråd har satt opp en slik på Vestlandet. De har gitt Vesterålen friluftsråd lov til å bruke tegningen, og en slik gapahuk skal opp på hver kyststi i Vesterålen.

– Bø er først ut, neste er Lødingen og så går det i tur og orden rundt omkring i alle kommunene. Dette blir kjempebra, sa en meget fornøyd Meløe.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på blv.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse