annonse

Luther mottatt med latter på Myre

Luther i Myre kirke
Luther i Myre kirke: «Luther med latter» kalte både på smil og ettertanke i Myre kirke torsdag. (Foto: Øksnes menighet)

ØKSNES: I jubileumsåret for Luther fyltes Myre kirke med latterhikst denne uka. Ryfylke Livsgnist tok oss med 500 år på 100 elleville minutter.

  • Solgunn Jensen

Teatergruppa Ryfylke Livsgnist reiser i år rundt hele landet med sitt teaterstykke. Det begynner med at Martin Luther slår opp sine teser på kirkedøra i Wittenberg, og tar oss opp til våre dager.

For å sitere manusforfatter Tor Øyvind Skeiseid: «Det handler om hvorfor vi ble som vi ble. En fortelling som er like mye om oss som om Luther».

Teatergruppa hadde stor spilleglede og strålende humør. Og i Myre kirke sto den store døra fra slottskirka i Wittenberg, men døra var helt lokalt produsert. Flinke og ivrige hobbysnekkere hadde laget døra på bestilling fra teatergruppa, så de slapp å ta den med seg hele veien. 

Sogneprest Evy Brun syntes de fikk ei forrykende forestilling med både latter og læring, og til og med innlagte lokale vrier. 
– Med skråblikk viste de Luther sitt liv og virke og hvordan reformasjonen har påvirket oss både i kirke og samfunn. Det var mye sang, dyktige musiker og spontan allsang når de oppfordret til det. Så vi fikk mye fra de ulike epokene i løpet av disse 500 årene! 

Som én av tilskuerne sa til meg: Dette var en opplevelse av de sjeldne! De var utrolig dyktige!

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på blv.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.annonse

annonse

annonse