annonse

– Må komme midler til satellittbase i revidert

Satellittbase
Satellittbase: Næringskomitéen på Stortinget er krystallklar på at den vil støtte etablering av satellittbase i Andøy. (Foto: Fredrik Sørensen)

ANDØY: Næringskomitèen på Stortinget besøkte Andøya Space Center (ASC) mandag. Der haglet lovnadene om å støtte opp om den planlagte satellittbasen i Andøy.

Fredrik Sørensen

– Ja, jeg har store forventninger til det som skal skje i Andøy. Virksomheten ved Andøya Space Center (ASC) har jeg frontet lenge, både hva angår Narom og det som nå skal skje med oppskyting av satellitter, sier Margunn Ebbesen (H).

Fornøyd

Hun er fornøyd med at næringskomitéen enstemmig vedtok å støtte etableringa av satellittbase i Andøy 5. desember, og at et enstemmig Storting fulgte opp 11. desember.

Vedtaket i Stortinget sa følgende:

«Stortinget ber regjeringa komme tilbake i revidert nasjonalbudsjett 2018 med forslag til framdrift og vurderinger av bevilgningsbehov for Andøya Space Center».

Ebbesen mener dette vedtaket forplikter:

– Jeg har store forventninger om at det skal komme midler i revidert til våren. Jeg vil fortsette å følge prosessen tett, og lover at jeg skal gjøre mitt for at det skal skje, sier hun.

– Må komme

Torgeir Knag Fylkesnes (SV) er enig med Ebbesen i at midlene må komme i revidert.

– Det er på høy tid. Vi henger litt etter hva angår å satse på Andøya. Det er potensial for å skape mange arbeidsplasser ved å satse på satellittbase. Samtidig skjer det enormt mye internasjonalt på satellittfronten. Her må Norge som nasjon kjenne sin besøkelsestid og være med på utviklinga, sier Fylkesnes.

Han ser ikke for seg at regjeringa ikke legger opp til satellitt-satsing i forbindelse med revidert.

– Det vil overraske meg stort, slår Fylkesnes fast.

De øvrige medlemmene av næringskomitéen signaliserte det samme da de besøkte Andøya Space Center.

Dermed synes det å være stor vilje på Stortinget til å realisere prosjektet som ifølge ASC-direktør Odd Roger Enoksen kan gi opp mot 300 nye arbeidsplasser.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på blv.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.