annonse

– Må se på Andøya-saken på nytt

Ny vurdering
Ny vurdering: Kjell-Are Johansen mener flystasjonssaken fortjener ei ny vurdering, etter at regjeringa orienterte om planverket for alliert mottak. (Foto: Fredrik Sørensen)

ANDØY: Kjell-Are Johansen i Andøy Arbeiderparti er ikke i tvil: Vedtaket om å legge ned Andøya flystasjon må vurderes på nytt.

Fredrik Sørensen

I revidert nasjonalbudsjett orienterer regjeringa kort om planverket for alliert mottak, som er kraftig forsinket.

I orienteringa slår regjeringa fast at Andøya vil ha en beredskapsrolle i Forsvarets fremtidige evne til å motta allierte forsterkningsstyrker.

– Andøya er i konseptet definert som en sivil flyplass med høy militær verdi, bekrefter regjeringa, som også slår fast at det er identifisert et økende behov å prioritere nærvær og forsterkning av Norge.

Det påpekes at «Forsvaret fortsatt bør ha tilgang på noe infrastruktur, drift og vedlikehold».

Mer konkret er ikke regjeringa i sin orientering.

At stortingsvedtaket om utrangering og avhendelse av Andøya flystasjon ikke lenger er gjeldende, bekreftes derimot i orienteringa.

Kjell-Are Johansen, ordførerkandidat for Andøy Arbeiderparti, mener dette er en bekreftelse på ryktene som har gått ei stund nå.

– Dette er ei større, vesentlig endring i beslutningsgrunnlaget som lå til grunn for forsvarsforliket der Andøya ble vedtatt nedlagt. Nå må man se på saken på nytt, mener Johansen.

– Dette vil vi i Andøy Arbeiderparti ta med oss i det videre arbeidet, både opp mot fylkesnivå og partiet sentralt, opplyser han.

Johansen er også skuffet over at det ikke kom noe som helst til omstillingskommunen Andøy fra regjeringa i revidert nasjonalbudsjett.

– Det kom ingenting, hverken til Andøya Space Center og prosjektene konsernet jobber med, eller til Andenes havn. Nok en gang kan vi konstatere at regjeringa ikke leverer overfor Andøy. Det er skuffende. Nå haster det for alle prosjektene i Andøy, sier Johansen.

annonse