annonse

– Maktarrogant fiskeriminister

: Cecilie myrseth (Ap) (Foto: Thomas Birkeland)

OSLO: – Frp gjør store og gjennomgripende endringer i norsk fiskeripolitikk, men fiskeriminister Per Sandberg nekter å svare i Stortinget på hva de driver med, sier stortingsrepresentant Cecilie T. Myrseth i en pressemelding.

  • Pressemelding Fra Ap

– En mer maktarrogant fiskeriminister enn vi har nå skal man lete lenge etter, hevder hun.

Mange er bekymret for konsekvensene når Frp åpner for at industrien på land også skal kunne eie fiskebåtene og drive med fiske. Myrseth utfordret fiskeriministeren i Stortingets muntlige spørretime om dette onsdag.

– Per Sandberg har ved flere ganger fremmet saker som bidrar til mer stor uro langs kysten. Men det verste er maktarrogansen han viser overfor politikere som stiller spørsmål ved det han driver med.

Myrseth fikk kun brysk mumling til svar fra en åpenbart irritert statsråd da hun etterlyste en melding til Stortinget, slik at utviklingen i fiskeripolitikken under Frp kan diskuteres mer åpent.

– Han hevdet at siden jeg er ny stortingsrepresentant hadde jeg ikke kunnskap om saken. Det synes jeg er et dårlig svar fra Norges fiskeriminister.

Myrseth ble valgt til Stortinget i høst, men er tross ung alder en erfaren politiker. I Troms har hun vært fylkesrådsleder, gruppeleder og leder av Aps fylkesparti.

– Dette vet Sandberg selvsagt meget godt. Han vet også at jeg har jobbet med fiskeripolitiske spørsmål over mange år, sier hun.

– Jeg er ikke nærtagende. Men det må være et uttrykk for at fiskeriministeren har en særdeles dårlig sak når han må ty til slike hersketeknikker i stortingssalen. Men hun gir ikke opp.

– For oss i Arbeiderpartiet er det viktig å holde fast på at vi skal ha en variert flåtestruktur og at fiskeressursene skal eies av fellesskapet. Som igjen skal bidra til å skape arbeidsplasser langs hele kysten gjennom hele året. Om Frp vil endre på alt dette, skal de ikke slippe unna med det uten debatt, slår hun fast.

– Per Sandberg åpner for at de som eier fiskeindustrien på land også skal kunne eie fiskebåtene. Og dermed kontrollere fiskeriene ut fra egne, snevre markedsinteresser. Dette vil endre Kyst-Norge dramatisk.annonse

annonse

annonse