annonse

– Målet er å vinne alle fire løpene

Først opp
Først opp: Damian Szmelter fra Kvæfjord IL vant også Hallartinden Max, etter å ha vunnet Nonskollen Opp sist helg. (Foto: Inger Merete Elven)
Publikum
Publikum: Ernst B. Nilsen (f.v.), Inger Bårdsen og Rune Hansen var tilfreds med rollen som mosjonister, publikum og sherpaer. (Foto: Inger Merete Elven)

HADSEL: Damian Szmelter fra Kvæfjord IL var raskest av alle opp Hallartinden lørdag, med tida 24.54.

Inger Merete Elven

Dermed gjentok han bedriften fra sist helg, da han vant Nonskollen opp. Szmelter har da vunnet to av de i alt fire motbakkeløpene som inngår i Vesterålen summer games.

– Målet er å vinne alle fire løpene. Det kommer til å bli vanskelig, men det er en plan jeg har, smiler en noe andpusten kvæfjordløper på toppen av Hallartinden.

– Jeg er fornøyd med løpet, men jeg syntes det var tyngre i dag enn på Nonskollen.

– Du hadde likevel god kontroll på de bak?

– Nei, ikke i dag! Jeg syntes de kom fort de bak, sier han.

Tida 24.54 er uansett imponerende. Rekorden for Hallartind Max ligger på 24 minutter, og traséen som ble brukt denne gang var 400 meter lenger enn den man har brukt på de tidligere løpene.

–  I år valgte vi å flytte starten til lokalet på Sandnes. Da ble det 400 meter lenger å løpe, men det gjør det enklere for oss i Stålbrott IL å arrangere løpet, og traséen er noe lettere, forteller Even Hanssen i arrangørstaben.

55 løpere stilte denne gang i konkurranseklassen, og på toppen var det mange som var møtt opp for å heie fram sine. 

– I dag er jeg sherpa. Jeg har med noen klær til de som kommer springende, sier Inger Bårdsen. 

Sammen med Ernst B. Nilsen og Rune Hansen nøt hun turen opp uten tidspress.

– Det var egentlig hardt nok å gå opp. Men det var fine forhold, og den skodda som lå på toppen tidligere forsvant heldigvis, sier Nilsen.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på blv.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse