annonse

Mannsterk mot russisk sjakkmester

: Valentina Gunina fra Russland spiller simultansjakk med 15 deltakere fra Sortland sjakklubb i Skibsgården. (Foto: Hilde Jørgensen)

SORTLAND: 15 deltakere ville spille simultansjakk mot VM og EM-mester Valentina Gunina på Sortland.

Hilde Jørgensen

Onsdag var det litt opphetet stemning i Skibsgården, der sjakkmesteren møtte 15 deltakere fra Sortland sjakklubb. Hun skulle spille mot alle sammen på en gang, og det så nesten ut som sjakkmesteren selv var den roligste av alle.

– Hun kommer til å vinne, sa leder i Sortland sjakklubb, Håkon Tonulltre Natvig, før start.

Sjakkmøtet kom i stand idet Gunina var invitert til Harstad på sjakkturnering.

– Vi ble spurt om vi ville ha besøk av henne, og det ville vi jo selvfølgelig. Dette er noe av det største klubben har hatt sånn rent showmesssig, sa Natvig.

Valentina Gunina lever av å spille simultansjakk, og reiser rundt i hele verden av den grunn. På Sortland møtte hun 15 stykker. Kjetil Grjotheim var en av dem, og var litt spent.

– Dette er jo en ny opplevelse. Men jeg har ikke lagt opp noen strategi annet enn at jeg skal spille så fort jeg kan og presse henne på tid, sa Grjotheim, som har spilt sjakk i et par år.

– Dette er et veldig bra initiativ, i simultansjakk kan alt skje.

– Og jeg skal overleve så lenge som mulig, det tror jeg alle tenker. Men Gunina er jo i en klasse for seg, sa Daniel Johansen, som synes sjakk er en artig hobby.

Sortland sjakklubb har 39 medlemmer, bare menn.

– Jeg vet ikke hvorfor, sa Natvig.

Derfor var det ikke rart at de 15 konsentrerte spillerne satt mannsterke for å møte den russiske mesteren.

Som forventet vant Gunina – nesten – for i spillet mot Jon Fredrik Åsvang ble mesteren sjakk matt og det endte 14-1.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på blv.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse