annonse

Mats Oftedal har meldt overgang til AIL

Klubbskifte
Klubbskifte: Mats Oftedal (til venstre) har signert for AIL. Det er trener Tom Stenvoll svært tilfreds med. (Foto: Fredrik Sørensen)
Sportslige utfordringer
Sportslige utfordringer: – Det er hovedsaklig det sportslige som gjør at jeg melder overgang til AIL, sier Mats Oftedal. (Foto: Fredrik Sørensen)

ANDØY: Mats Oftedal (27) forlater Høken, og skal spille for Andenes IL (AIL) neste sesong.

Fredrik Sørensen

Oftedal har i år vært spillende trener for Høken i 4. divisjon. Nå venter nye utfordringer for 27-åringen.

Klubbskifte

Høken rykket ned til 5. divisjon i år. Oftedal ønsker å spille på et høyere nivå, og har derfor vært i tenkeboksen ei stund. Nå er valget tatt: Neste sesong spiller han i blå drakt, for AIL, som på sin side rykket opp fra 5. til 4. divisjon.

– Jeg spilte for AIL i ungdomsårene, så den blå drakten er ikke noe nytt. I voksen alder er den derimot noe nytt, og jeg må innrømme at det kjennes litt merkelig nå som alt er så ferskt, smiler han.

Takknemlig overfor Høken

Oftedal er klar på at han har hatt ei fantastisk tid i Høken. Derfor er det vemodig å forlate klubben.

– Jeg opplever at klubben har forståelse for at jeg vil spille på et høyere nivå enn 5. divisjon. Det setter jeg pris på. Så har jeg også forståelse for at folk i Høken synes det er trasig at jeg forlater klubben, sier 27-åringen.

Nå er derimot fokus rettet mot 2018-sesongen i 4. divisjon med AIL.

– Det er hovedsaklig det sportslige som gjør at jeg melder overgang. Jeg får en «matcharena» på et høyere nivå enn 5. divisjon, og har latt meg imponere av opplegget rundt trening og treningshverdagen generelt. Å være en del av dette fristet, sier han.

Fin gruppe

Oftedal sier at han er blitt tatt imot på en fin måte i AIL. Han trives allerede i spillergruppa.

– Nå gleder jeg meg bare til å komme skikkelig i gang. I fjor var jeg spillende trener i Høken. Det blir godt å slippe trenerrollen, og konsentrere seg om å spille. Det gir meg en ny giv, sier han.

– Samtidig har jeg kommet inn i ei veldig fin og sammensveiset gruppe, som jobber målbevisst sammen for å bli bedre. Jeg har stor tro på at vi vil hevde oss ganske bra i 4. divisjon kommende sesong, legger Oftedal til.

Sportslige utfordringer
Sportslige utfordringer: – Det er hovedsaklig det sportslige som gjør at jeg melder overgang til AIL, sier Mats Oftedal. Foto: Fredrik Sørensen

Fornøyd trener

AIL-trener Tom Stenvoll er naturligvis tilfreds med å ha sikret seg ei forsterkning som Mats Oftedal.

– Det har vært en lang, ryddig og fin prosess. Vi har hatt gode samtaler med Mats om hvordan begge parter vil at ting skal være, og hvordan vi skal spille fotball, sier Stenvoll.

Han har store forventninger til Oftedal.

– Han tilfører gruppa mye. Først og fremst er han en veldig god fotballspiller, med ferdigheter, treningsvilje og masse erfaring fra høyere nivå. I tillegg er Mats en fantastisk type, som vil bidra positivt hva angår det sosiale, sier Stenvoll.

– Vi er rett og slett veldig glade for at han valgte oss. At vi får så solide spillere hit er jo et signal på at vi gjør noe rett i AIL, avslutter treneren.annonse

annonse

annonse