annonse

Matz Abrahamsen: – En klassisk blåmandag

Matz Abrahamsen: Ordførerkandidaten til Andøy Høyre medgir at det ser ut til å bli en blåmandag for dem. (Foto: Fredrik Sørensen)

Høyres ordførerkandidat i Andøy tror bildet kan snu når alle stemmene er talt opp.

Tor Johannes Jensen

– Etter opptelling av forhåndsstemmene er det en klassisk blåmandag, sier Matz Abrahamsen til Bladet Vesterålen.

Etter at en firedel av stemmene var talt opp, lå Høyre an til å gå tilbake med 37,3 prosentpoeng, mens Senterpartiet altså så ut til å gjøre et hopp på 49,1 prosentpoeng til 59,5.

Abrahamsen understreker likevel at han tar resultatet med fatning også om det skulle ende med reint flertall for Senterpartiet i kommunestyret.

– Men det er ikke heldig for totaliteten i lokaldemokratiet og de beste løsningene hvis Sp kan gjøre akkurat som de vil i fire år. Vi trenger engasjerte folk i Andøy-politikken også i 2023, poengterer han.

– Men tallene mandag kveld er tross alt etter at bare en firedel av stemmene som er talt opp. Det kan skje mye på slutthanda, så vi håper på noe som ikke er så skeivt som nu. Alle partiene har stått på til siste slutt, og også i 2015 snudde mye seg etter at forhåndsstemmene var opptalt, sier han.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på blv.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse