Nyheter

Merkd vant bandkonkurransen

Merkd vant bandkonkurransen

BØ: Merkd ble kåret til vinner av amatørbandkonkurransen, og vant premien på 10.000 kr. Headlineren OnklP skapte stor stemning på tampen av kvelden i Bø.

 – Pengene skal gå til studiotid i forbindelse med innspilling av plate, sier bandet til Bladet Vesterålen.

Bandet er sprunget ut av musikklinja ved Sortland videregående skole og ble etablert i forbindelse med fjorårets UKM. Siden har bandet komponert mye egen musikk. Den ferskeste låta vi fikk høre på RMF har ikke fått tittel enda.

Bandet består av Mats Odin Pedersen (16) vokal, Eskil Jakobsen (17) på bass, Didrik Didriksen (16) på gitar og Richard Eriksen på trommer. 

Fire band konkurrerte om førstepremien, men dommerne Ida Falch, Arve Johnsen og Martin Vikan falt ned på Merkd som vinnere: – Merkd laget god stemning med en solid musikalsk opptreden. De hadde god innlevelse på scenen og fikk publikum med, sier juryen. Øvrige artister i amatørbandkonkurransen var Joakim Fredriksen, Mordi og Viktor Enochsson.

Rocker mot frafløtting i Bø i helga

Da kommunestyret torsdag var samlet til konstituerende møte, formidlet ordføreren ei oppfordring fra rocke-ungdommene politikere og andre voksne om å melde seg som vakter på helgas arrangement. De første meldte seg straks, og arrangøren forteller til Bladet Vesterålen at det ble god oppslutning fra både foreldre og andre til alle oppgavene med vakter og komité.

– Får dere tilstrekkelige bevilgninger fra kommunen, eller har de kuttet, siden dere bare har én artist i år utenom amatørbandene og fjorårsvinneren?

– Vi har ikke fått kutt, men vi har valgt å satse alt på et skikkelig trekkplaster, i stedet for å spre det på mange. Slike artister krever voldsomt store honorar, det finnes de som forlanger flere hundre tusen for en opptreden, og da blir det uaktuelt for oss.

Ungdom og voksne kom fra hele regionen for å oppleve OnklP, og skryter av opptredenen.

– Og dere skal selv ha takk for å bidra til god stemning, sier OnklP, idet han tar fatt på autografkøen i Bøhallen etter konserten.

Flere bilder fra Bø-ungdommens RMF 

RMF 2019 i Bø

Merkd

Merkd Vokalist

Ga honoraret til RMF

Merkd

Merkd